zondag 1 november 2020

Een douchegordijn van 389 euro

Lekker luxe douchen

Wat een bijzondere titel voor een blog. Een douchegordijn, daar betaal je toch geen 389 euro voor? Haha, nee natuurlijk niet. Nadat onze douche voorzien was van beton ciré, wilden we graag een douchedeur.

Heel chique. Na lang wikken en wegen een deur besteld. Mijn vader waarschuwde nog dat de muren niet haaks waren. Uiteraard waren we eigenwijs :) Toen de deur geleverd was, dachten we nog eens goed na of we na 5 jaar douchen met een douche gordijn, echt een deur wilden installeren. Het antwoord was nee.

Gelukkig konden we de deur nog retourneren. En kocht ik een douchegordijn van 20 euro.

Brother Innovis 16 naaimachine

Nieuwe naaimachine

Hoe ik dan op 389 euro voor het douchegordijn kom? Nou, ik moest voor het omzomen van het douchegordijn, mijn naaimachine gebruiken. Die deed niet precies wat het moest doen. Modelletje uit 1886. Dus kocht ik een nieuwe naaimachine. (link met aandelen naar naaimachines :) - wie weet verdien ik nog iets terug).

Het ergste is, dat al die tijd het oude douchegordijn er nog steeds hangt.

Het moraal van dit verhaal. Van uitstel komt afstel.

Omdat ik heeeeeeel goed ben in dingen bedenken. Vervolgens ook heel goed redenen kan verzinnen om iets (nog) niet te doen. De minder leuke klussen zoals een douchegordijn op maat maken bedoel ik dan.

Oneindige Overvloed

Gisteren vroeg Adine van Lekker Leven met Minder mij of we een keer samen iets konden doen? Aangezien ze bijna een kind op de wereld gaat zetten, hebben we er vaart achter gezet. Dus woensdag start een gezamenlijke 8 daagse. Morgen zal ik er uitgebreider over bloggen.

Mocht je al gauw even willen kijken. De pagina om je in te schrijven is al klaar.

Inschrijfpagina voor Oneindige Overvloed

Nou... dan is het voor mij de hoogste tijd om gaan slapen. Vandaag veel gestuiterd door alles wat we bedacht en gemaakt hebben. Echt bewondering voor de daadkracht van Adine. Plus al haar kennis van verschillende programma’s. We vullen elkaar mooi aan en ik verheug mij op de komende dagen.

6 opmerkingen:

 1. Koopje een naaimachine voor 389 euro. Ik kocht twee jaar geleden een Pfaff Ambition. Ik zit er nog mee te klieren. Kocht hem in een stenen winkel. Maar met de 1,5 meter samenleving is YouTube het advies wat ik kreeg, Anyway, vele honderden euro’s verder heb ik nu wat dingen gemaakt, zoals een zoom en reparatiewerk en een poncho. De jouwe ziet er eenvoudig uit. Die kan wel tegen een stootje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow, wat een chique versie. Ik mag deze nog inruilen om een andere versie binnen een jaar. denk ik wel dat ik dat ga doen. Hopelijk mag ik dan inderdaad weer in levende lijve een aankoop doen in de winkel.

   Verwijderen
 2. Ik heb ook overwogen een naaimachine te kopen. Maar ik rekende uit wat een zoompje leggen zou kosten als ik het liet uitbesteden. Ik kwam erop uit dat ik goedkoper uit was als ik 20 keer naar de kleermaker zou gaan. Een eerlijk gezegd: ik denk dat ik daar de afgelopen jaren nog geen 10 keer geweest ben. Kwestie van rekenen wat voor jouw situatie financieel het beste past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim dat je het zo hebt lopen uitrekenen. Ik vind het fijn dat ik de naaimachine kan pakken wanneer het uitkomt.

   Verwijderen
 3. douchegordijnen vind ik van die vieze dingen. Je kunt douchedeuren gewoon stellen binnen de niet-rechte muren. Maar die zijn vaak wel iets duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, wij hebben een grote douche en een niet aan het lijf klevend douchegordijn. We hadden een speciale deur al in huis. Gelukkig kon die nog terug naar de winkel.

   Verwijderen