Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
05 oktober 2020

Het sociale dilemma

Documentaire Social Dilemma

Voor dat je denkt dat ik over ben gegaan op nog maar 1 keer per maand bloggen :) Gauw een nieuwe blog.

Vorige week zagen M. en ik de documentaire Social Dilemma op Netflix.

Dochter had het al gekeken en raadde het aan. Zij verwijderde per direct TikTok van haar telefoon. Dit weekend ook haar Facebook account. Bij Instagram schoonde ze het aantal posts op, plus mensen die ze zelf volgt.

social media instagram facebook en snapchat icoontjes getekend

Instagram, Facebook en Snapchat

Heel knap vind ik. Want hoe zeer de documentaire ook indruk maakte, ik ben nog wel ‘gehecht’ aan mijn sociale media. De drie getekende icoontjes, geven aan waar ik het meeste gebruik van maak. Instagram op nummer 1. Ik kan eindeloos scrollen. Vandaar dat ik een aantal tijdslimieten op de telefoon heb gezet. Facebook gebruik ik voornamelijk voor een aantal groepen. 

het rijke wijf bitmoji op een 100 dollar biljet

En Snapchat met name voor de leuke filters en Bitmoji poppetjes. 

Leven zonder Social Media?

Op zich valt mijn blog ook onder Social Media. Na het schrijven en publiceren van een blog, kijk ik alleen naar het aantal bloglezers en reacties. Dat zie ik via de simpele statistieken van mijn blog. Uiteraard doet Google wel van alles met gegevens. Persoonlijk kan ik daar mee leven. Ik ben nog niet zo beroemd dat de pers hier voor de deur ligt hahaha. Echte grote geheimen heb ik niet. Mijn verslavingsgevoeligheid heb ik redelijk onder controle. Dus hele dagen online gaat niet gebeuren.

Heb je de documentaire ook gezien? Zoja, heb je vervolgens wat aangepast aan je Social Media accounts of gedrag?

Ik heb trouwens zelf wel de TikTok app verwijderd. Uiteraard staan er leuke en nuttige fimpjes op. Maar ik snapte toch al weinig van het kunnen zoeken en filteren. Dus dat ga ik niet missen.Would you like to comment?

 1. Ja, ik heb het ook gezien en je krijgt daardoor wel een bepaald gevoel van afschuw voor je smartphone en apps vond ik. Maar ik heb verder eigenlijk niets verandert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh een vriendin tipte mij ook al over deze serie. Ik wil hem heel graag kijken, ik ben benieuwd. Ik was al gestopt met TikTok, je blijft scrollen :( Eigenlijk wil ik nog minder op mijn telefoon, dus ik ga snel die docu kijken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook gekeken en heb twitter verwijdert. Niet dat het veel uitmaakt want ik maakte daar sowieso weinig gebruik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het niet, wellicht dat ik hem ga kijken. Ik heb facebook, altijd vriendjeloos tot een paar weken geleden omdat ik toch af en toe wel even iemand wilde taggen ( ja en als ik dan 1 vriendje heb dan volgen er meer, maar ben wel selectief hoor ). Dan insta...die heb ik ook nog niet zo lang, maar vind het wel leuk. Verder heb ik niks. Ik kan ook zo een hele dag niet naar facebook omkijken hoor, ben niet heel verslavingsgevoelig. Pinterest is een ander verhaal...heerlijk van het ene naar het andere...hoppa weer een uur verder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen