Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
07 juli 2020

Teneergeslagen

Door de vele regen, maakt de lavendel in onze tuin een teneergeslagen indruk :)
Sinds vandaag wordt de tuin wel druk bezocht door bijen en hommels. Want de geur van de lavendel is heerlijk.


Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met stekken van lavendel. De huidige planten groeien op ‘oud hout’ en zijn wel erg wild.


Van de bijna honderd stekjes, zijn er gelukkig een aantal aangeslagen. Erg leuk om te zien, die mini lavendel(le)tjes.


Ook de courgetteplant (in een speciekuip op het dakterras) doet het goed. Al twee dikke courgettes van geplukt. Toch weer goed voor een courgette soepje.

Wie ook een beetje teneergeslagen is, is M.

blauwe Mini van de rijke gozer

Afgelopen zondag bedachten wij dat we niet langer konden wachten voor een bureau, ladenblok en lattenbodem. Met twee auto’s (ja dat is luxe) togen we richting I.kea. In mijn paarse Panda past namelijk heel veel. Helaas stopte de blauwe Mini er mee. Lang leve de pechhulp verzekering, want de sleepdienst was er snel. De koppeling is kapot. Gezien het vele thuiswerken, kiest M. er voor om de auto te verkopen, in plaats van te laten repareren. Hopelijk levert het nu het bedrag op, wat de mogelijke reparatie zou kosten.

Would you like to comment?

 1. SEG! wil je nooit meer zo'n verontrustende kop gebruiken! ;-).

  Bij mij is de lavendel al bijna uitgebloeid, zo jammer! Ik ben bezig een gestekt lavendelhaagje te maken langs het tuinpad naar de voordeur - ik heb al twee planten (is jaren) staan, de derde is in de maak, binnenkort de vierde lichting van mijn bossige moederplant...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Excuses, ben je van je hartverzakking bekomen :) - Moet wel iets doen om nog op te vallen in blogland haha. Goed bezig met je lavendelhaagje.

   Verwijderen
 2. Eens met mrs. H te B. over de kop. Ben blij dat het meevalt, hoewel het natuurlijk wel echt sneu is van de blauwe mini.

  De bloemen van courgetteplanten zijn heel lekker als je ze frituurt. Heb je dat wel eens gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, sorry voor de kop. Nee, ik heb nog nooit bloemen in de frituur gedaan. Heb persoonlijk liever patat denk ik :) Ga het bij mijn volgende lichting eens testen.

   Verwijderen
 3. Ja, ruikt heerlijk he, die lavendel. Teneergeslagen of niet. Hoop dat de mini nog wat opbrengt. Begrijp zijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, was geen wereldbedrag. Maargoed, M. heeft te horen gekregen dat hij nog tot en met de kerst thuis blijft werken. Dus we hebben de opbrengst op de autorekening gezet en sparen nog rustig verder voor een mogelijk andere bolide.

   Verwijderen
 4. Wat leuk lavendel stekken. Hoe doe je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is eigenlijk heel makkelijk: je "trekt" een stukje van een tak af (Met een hieltje - zoiets noemen ze dan ook wel een hielstekje), blaadjes er voor een groot deel af snijden, en dat zet je in een pot met "arme" aarde, dus niet teveel bemest, en ik gooi er altijd flink wat gemalen eierschalen door voor de kalk. Een jaar later uitplanten. Het makkelijkste is waarschijnlijk om even te googlen - dan zie je precies hoe het moet!

   Verwijderen
  2. @Anoniem - ja wat mrs H te B schrijft, even opzoeken is het makkelijkst. Ik vond het ook op Google, Veel succes.

   Verwijderen
 5. Jammer van de lavendel, hopelijk trekt die nog bij de komende tijd. En jammer van de auto zeg, zag het al voorbij komen op Insta. Goede beslissing om hem te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is de lavendel redelijk bijgetrokken. De auto is verkocht. Geld staat op de auto rekening.

   Verwijderen