Doorgaan naar hoofdcontent

Gepiel in de marge

Afgelopen weekend was er een van ‘gepiel in de marge’ op klusgebied. We hebben de afgelopen maand onze douchewanden en douchebak laten voorzien van een laag betonciré. (Verschillende lagen :)) Langdurig en prijzige klus.

Een aantal jaren geleden hadden we het ook al laten stucen. Helaas met een verkeerd materiaal, waardoor er gaten in waren ontstaan. M. had alles weer weggekapt en de ‘prachtige’ blauwe tegels waren weer zichtbaar.

Voor het stucen kon beginnen moesten de kranen worden afgedopt. Bij het afdoppen van de douche bleek de thermostaankraan op heel weinig schroefdraad vast te zitten en maar met 1 schroef in een houten balkje. Gelukkig was het redelijk makkelijk te verhelpen hoor, zonder veel extra kosten.
(Het gele in de voegen, was de primer onder de vorige stuclaag).

Zo zaten de leidingen en kraan vast

De rest van de muren waren in de badkamer waren nog wel strak. Rechts op de foto de nieuwe stuclaag, links de donker geverfde muur, met daarop wat testkleuren. Het was even speuren naar de juiste kleuren. Uiteindelijk liet ik bij de Gamma een kleur mengen en is het een passend geheel geworden.



Helaas was bij het loshalen van het plakband, het plafond beschadigd. Het klusbedrijf had aangeboden dit te repararen. Ik heb er voor gekozen om dit zelf te doen. Lang leve Renoband van Knauf (<-affiliate link naar bol website).

Echt geweldig spul, niet goedkoop. Maar niet te vergelijken met goedkope vulmiddelen. Ik maakte het plafond weer superstrak. Met ons scheve huis heb ik goed leren plamuren de afgelopen jaren. Het donkere randje schilderde ik bij.

Zoals je kunt zien waren de overgangen van muur naar plafond niet superstrak. 
Dit hebben we opgelost met piepschuim sierlijsten die ik voorzien heb van een witte laag verf.



M. heeft deze allemaal in verstek gezaagd en vastgekit. Met hetzelfde Renoband heb ik de naadjes en hoekjes opgevuld en het ziet er super uit. Na 6 jaar met een verstelbare halogeen lamp (waar alle vocht gewoon langs naar boven ging ^-^) hebben we nu een IP65 waterdicht armatuur. Van halogeen zijn we over naar ledverlichting. Onder de douche zit een ledlampje van 1,69 euro van de Action. 

De halogeenlampen bij de wasbak (niet op de foto), daar hebben we geen andere armaturen voor gekocht, maar hebben GU4 ledlampen gekocht. Die waren wel iets prijziger dan die voor onder de douche. Ik ben benieuwd of we nu ook minder stroom gaan gebruiken.

De helft van de badamer is klaar. We gaan nog een radiator vervangen, een ventilator plaatsen en een nieuwe vloer leggen. Hopelijk zo snel mogelijk. 

Ondertussen verhuisde dochter van een grote kamer terug naar haar oude kleine kamer. Ze koos mooi lichtgrijs behang uit. Kijk hieronder voor de eerste banen.

Om de bocht behangen :) de eerste vier banen.

De behangklus was gelukkig in een dag klaar. Ik behang altijd alleen. Ik ben niet zo heel aangenaam gezelschap wanneer ik klus haha. Pietje precies.

Dochter haar grote bed past net in het kamertje en er was zelfs ruimte voor een bureautje met een gezellig plantje.

Barkruk in plaats van een bureaustoel

Radiator bevochtiger als bloempot

Op onze grote slaapkamer heb ik een wand met behang waar ik echt op uitgekeken was overgeschilderd. Helaas bleken twee lagen niet voldoende, dus daar heb ik vandaag de afwerking van voltooid. Morgen gaat het tweepersoonsbed terug in de kamer en kunnen we verder puin ruimen :) 

Nou tot zover de klusupdate uit ons jaren dertig huis. Klussen zonder kijkers haha.

Reacties

  1. Heerlijk dit geklus, ik hou er van. Ga zo door, ziet er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er mooi uit. Lekker bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt prachtig als je dit goed kan. Zoals jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah wat goed en bevalt het dat betoncire? Zelf ben ik er reuze blij mee voor onderhoud in de douche. Kost wat en duurt voor lang inderdaad maar uiteindelijk zeer de moeite waard vinden we zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er gaaf uit zeg! Wij hadden dit ook bedacht...tot we de kosten zagen...Maar het resultaat mag er zijn hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z