zaterdag 27 juni 2020

HET idee

Het idee was om op 1 mei, mijn 50ste verjaardag, een blog te schrijven over het werkelijk geweldige verjaarskado wat ik heb gekregen van mijn lieve vriendinnen.

Een huiskamer voorstelling van Mijn Ede, door Marcel Hensema (link naar zijn website).

Marcel Hensema in de huiskamer bij het rijke wijf

Marcel Hensema - mijn Ede
 
Vroeger... zat ik bij Marcel op de lagere school. In de 6e klas had ik ‘verkering’ met hem. Dat maakte dat de primeur hier thuis was extra speciaal. Vanwege de c. regels waren er twee vriendinnen ‘live’ bij en de rest heeft de voorstelling via videobellen gevold. Zo bijzonder.

Maar, ik blogde niet... Ik was wat ‘overweldigd’. Door alle overige lieve wensen, bossen bloemen, kaarten, kado’s, aandacht, appjes en wat zo meer.  

Dagen werden weken, weken werden maanden... (uit welk gedicht/gezegde komt dit?).

De gebeurtenissen in de wereld waren/zijn heftig. Wat maakt, dat ik vind, dat mijn ‘huis/tuin/persoonlijke’ verhalen er zo weinig toe doen. Ja, uiteraard voor mij wel, maar voor de rest van de wereld (nouja, hier in NL) niet. 

We hebben wel weer genoeg beleefd de afgelopen tijd. Klusperikelen in de badkamer. Een interne verhuizing. Twee vrijstaande huizen bezichtigd. Potentiële huurders voor ons eigen huis al gevonden.
En nee... we gaan nog niet verhuizen hoor. 

Nu eerst verder de de badkamer. Interesse in voor- en na foto’s van de metamorfose?

10 opmerkingen:

 1. Eindelijk weer een bericht!! Ik begon me al zorgen te maken ;-) Nog van harte gefeliciteerd met deze mooie leeftijd! En wat lief van je vriendinnen zeg. Leuk kado!

  Ik hou van voor en na foto's dus kom maar door haha. Willen jullie wel in juice lake blijven? Of toch elders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Bouk, ik maakte mij zelf ook zorgen over mijn bloggesteldheid. Dank voor de felicitaties. Echt superlief van mijn vriendinnen.

   We zijn niet honkvast wat Juice Lake betreft. De huizenmarkt is wel wat overspannen (naar mijn persoonlijke mening), dus we kijken rustig verder.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd! Klinkt bijzonder leuk!
  Over die dagen, weken, maanden: iets soortgelijks zit in een liedje van Borsato maar of dat het eerste nummer met deze observatie is, waag ik te betwijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel MMW. Ligt misschien ook aan mijn leeftijd, dat alles sneller lijkt te gaan :)

   Verwijderen
 3. Wat een geweldig cadeau-idee! Zo'n privévoorstelling van een medeGroninger in coronatijd - acteurs kunnen ook de inkomsten goed gebruiken (en jullie hadden een mooie dag!). En jij mag dus inmiddels ook meedoen met ons legertje van 50+ers..... ;-). Héél laat - maar nog van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, een gewelig cadeau. Ik denk er nog vaak aan. En Marcel is zo gewoon gebleven. Jaaa, 50+ Vroeger vond ik 50 plussers echt bejaard. Nu word ik waarschijnlijk door ‘de jeugd’ ook zo bekeken haha.

   Verwijderen
 4. Het is als lezer(es) juist fijn om in deze heftige tijden wat luchtige dingen als huis/tuin en persoonlijke verhalen van je te lezen. Ik heb je in ieder geval gemist.
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve reactie, dank je wel N. Ik heb het bloggen ook echt gemist. En jullie reacties daarmee ook.

   Verwijderen
 5. Ha rijk wijf, wat bijzonder om je oude vlam van de lagere school ineens een theaterstuk te zien spelen in je huiskamer! Ik vind hem een heel goede acteur, ik kijk alweer uit naar het volgend seizoen van Holland's Hoop.

  En leuk ook dat de anderen het konden volgen via videobellen.

  Mensen zijn creatief, in deze rare tijd. Mijn vrijgezellenfeest was digitaal, mijn bruiloft werd een roadshow, maar juist daardoor was het extra bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow een roadshow voor je bruiloft. Klinkt inderdaad heel bijzonder. Mijn vriendin die het organiseerde gaf aan dat ze het wel heel spannend vond om een Bekende Nederlander te bellen. En nu hebben we zijn mobiele nummer gewoon in onze contactenlijst staan :)

   Verwijderen