woensdag 11 maart 2020

Gelukkig zijn er nog spaarzegels

Een aantal maanden geleden schreef ik al, dat ik een slechte belegger ben. Veel jonge beleggers (lees 25 plussers) hebben een visie voor de lange termijn. Nu is het dan een soort van uitverkoop met de lage prijzen op de beurs. Nou, ik blijk daar toch niet zo goed tegen bestemd. Tuurlijk weet ik dat het pas winst of verlies is, wanneer je het geld weer opneemt.

Toch word ik niet blij van de min bedragen. Dus M. vertelt mij niets meer, tenzij ik het vraag. Mijn eigen mini portefeuille bij de ASN bank staat ook in de min. Nee, ik koop niet bij nu. Ik ga zo lekker bij de Appie een vol zegelboekje inleveren. 6% rendement. Na aanschaf van de benodigde boodschappen, waar we lekker van gegeten en gedronken hebben, is dit een fijn gevoel.
Gewoon contant geld in 'de knip'. 

Mocht je (index)beleggen, zie je deze tijd dan als positief? 

6 opmerkingen:

 1. Ik zie het als iets dat erbij hoort. En yep ik heb wel al wat bij gekocht. Met geld waarvan ik verwacht het de komende 5-20 jaar niet nodig te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, jij bent goed hierin. Ik ben veel te ‘emotioneel betrokken’ ook al gaat het niet om duizenden euro’s gelukkig. Kon ik maar wat van jouw ‘cool heid’ hebben.

   Verwijderen
 2. Hier hetzelfde, ook bijgekocht (klein beetje). Ik begrijp wel dat beleggers die het gebruiken om NU hun pensioen ed. op te krikken of dat binnenkort willen doen hier zenuwachtig om worden. Gelukkig heb ik het voorlopig (nog) niet nodig dus hier geen zenuwen. Maar nogmaals, het valt te begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn niet echt zenuwen. Gewoonweg ergernis dat geld minder waard wordt haha. In april kopen we weer bij op de gezamenlijke beleggersrekening. Persoonlijk laat ik het even voor wat het is.

   Verwijderen
 3. Ik heb er alleen wat zegels bijgeplakt. Sowieso geen extra geld om te beleggen al snap ik dat door de lage prijzen het goede inkooptijden zijn. Voor de langere termijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zegels bijplakken is altijd fijn. Geen extra geld is niet leuk. Ik mail je nog even over een mogelijkheid.

   Verwijderen