Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 maart 2020

Aangifte inkomstenbelasting, ik voorspel...

Vanmorgen heb ik eerst maar eens heerlijk uitgeslapen. Het verrassingsfeest van mijn vriendin haar verjaardag was niet heel laat afgelopen hoor. We keken gisteren nog naar Wie is de Mol en rond 1.11 uur zag ik de tijd nog op mijn mobiel. Iets met het overvloedige eten (ik drink (vrijwel) nooit alcohol, dus daar had ik geen last van) dat ik nog wakker lag.


Na mijn eerste cappuccino, in mijn pyjama, samen met M. de inkomstenbelasting ingevuld. Altijd goed voor wat lichte frustratie momenten. Want nog niet alle jaaropgaven bleken in de map te zitten. Na bijna 20 jaar samen weten we van elkaar hoe het werkt. Even zeuren, wat stemverheffingen, een iets harder NEEHEE dat zie je toch zelf ook wel, was het klaar.

Ik moet nog even uitzoeken hoe het zit met het reizen via openbaar vervoer (iets met een verklaring aanvragen via mijn werkgever) en dan kan de aangifte ingediend worden. Ik voorspel dan een teruggave :) Geen wereldbedrag hoor, Zelfs nog onder de 100 euro. Maar dat mag de pret niet drukken. Geld terug, is geld terug.

Heb je de aangifte al gedaan? Of laat je het doen?

Would you like to comment?

 1. Ik laat t doen ivm zzper. Hij weet net wat meer van de regeltjes dan ik. Krijg altijd net wat meer terug of net minder betalen dan ik zelf had voorspeld. Dit jaar zvw betalen en speel verder net moet denk ik. Dus verder weinig betalen volgens mij. Alles is verstuurd maar de boekhouder hoor eind april iets volgens mij. Prima

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat snao ik wel hoor, dat je het laat doen. Het is dat wij verder niet zoveel bijzonderheden hebben, dat we het zelf doen.

   Verwijderen
 2. Ik heb het dit jaar op 1 maart gedaan. Eerst werd ik niet toegelaten, maar later wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh lekker snel zeg. Hopelijk is het gunstig voor je uitgevallen

   Verwijderen
 3. Wij hebben het ook gewoon zelf gedaan zoals ieder jaar. Alles goed nakijken en wat dingetjes zelf nog invullen. Op 1 maart ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vul mijn formulier zelf niet in,mijn man doet dat.Een vervelende klus.Onze uitgaven is meer dan de inkomsten,maar alles staat er standaard in.Posten,waar je terug zou moeten krijgen,die zijn met duizenden euro's verhoogd,dus je maakt geen kans op teruggave.En beneden €200.,of€250.wordt niet uitbetaald.Dat hebben ze in 't verleden zo vaak bij mij gedaan.
  Ze zeggen dan dat er weinig belasting ingehouden is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onwaarheden en stemmingmakerij. Tot en met 15 euro wordt niet terugbetaald. Onder de 47 niet geïnd.

   Verwijderen
 5. De belasting doe ik ieder jaar zelf. Ik maak een lijst met alle bedragen voor mijn partner en mezelf. Alles wat binnenkomt aan jaaropgave, bank tegoeden, eigen bijdrage ziektekosten (niet de € 385,-) en verder alle posten die aftrekbaar zijn ( dit jaar hypotheek overgesloten). Dan de voorzag ingevulde bedragen controleren met mijn eigen papieren en zonodig aanpassen. Ieder jaar 1 specifiek probleem, mijn WAO Hiaat uitkering staat vermeld als " pensioen uitkering" na jaren bellen met de belastingdienst is de WAO Hiaat nog steeds niet opgenomen in de keuze mogelijkheid, dus dan maar " anders" invullen. Verder stap voor stap alle vervolg vragen goed lezen en eventueel aankruisen om later in te vullen.
  Nooit problemen gehad. Je moet wel een beetje basiskennis hebben zodat je het maximale eruit haalt voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jep, meteen om 00:45 gedaan op 1 maart om de drukte voor te zijn op de regenachtige zondag.
  Eigenlijk is de teruggave een mooie spaarpot voor ons. We kunnen prima zonder de maandelijkse voorlopige teruggave.
  Dit jaar wel 315,- minder terug, maar toch bleef er ruim 6800,- (ja echt) over om terug te krijgen. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat betaal jij dan wel niet met zulke teruggave bedragen

   Verwijderen
  2. Ruim 12.000,- aan rente voor de bankspaarhypotheek. En ja dat is er een van tien jaar terug met 5,9% rente ... Helaas nog altijd niet ingeloot op een nieuwbouwhuis dus voorlopig blijft het zo. En met een dalende hypotheekrenteaftrek percentage wordt het elk jaar minder.

   Verwijderen
 7. Ik heb even een proefversie ingevuld. Miet ruim 2750 Euro bijbetalen, schrok daar nogal van.
  Eerst uitzoeken wat de reden is. Verwacht dat zowel het pensioenfonds als mijn werkgever de loonheffing hebben ingehouden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loonheffingskorting toegepast hebben, bedoel je.

   Verwijderen
 8. Wij hebben een inkomen op bijstandsniveau, maar wel een echte eigen woning. Dus geen kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Ook betalen we voor het waterschap, enz. En nu moeten we bijbetalen op de aangifte, omdat de wet Hillen is afgeschaft. Belastingen, mooier kunnen we het niet maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag blij zijn dat je huis met daarin max. 50.000 euro eigen vermogen mag houden. Iemand die huurt moet echt alles opmaken om voor bijstand en kwijtschelding in aanmerking te komen.

   Verwijderen
  2. Lezen is zeker wel moeilijk; er staat dat ze inkomen heeft op bijstandsniveau, niet dat ze bijstand heeft. Oftewel, inkomen uit werk, maar wel heel weinig.

   Verwijderen
 9. Dan verkoopt u hem en gaat u huren. Oh wacht, dan heb je met paar honderd euro meer op je rekening dan enkel je bijstandsinkomen ook geen recht op kwijtschelding.

  BeantwoordenVerwijderen