Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe 306 dollar 2525 dollar werd

Hoe 306 dollar 2525 dollar werd en 100 mensen heeft geholpen.
Nee, geen schimmige investering hoor. Ik heb het over Kiva
Een organisatie voor het verstrekken van microkredieten.

Toen ik nog niet zo’n rijk wijf was, begon ik met het verstrekken van mijn eerste lening.

De reden hiervoor was, dat wij destijds zelf geld konden lenen van een rijke vriendin om al onze schulden af te lossen.


Bij Kiva wordt er geen rente uitbetaald, alleen de lening zelf krijg je in de meeste gevallen terug.

Heel eerlijk, het was de laatste tijd een beetje op de achtergrond verdwenen. Maar ik kreeg een mail dat er weer een terugbetalingen klaar stonden.
Bij het inloggen op mijn pagina zag ik 99 leningen staan. 
100 is natuurlijk een veeeeeel leuker getal, dus stortte ik nog wat geld bij en verstrekte mijn 100ste Kiva lening (<- overzicht van al mijn leningen).

In totaal heb ik (maar) 306 dollar ingelegd. Iedere keer als er geld terugkwam, leende ik het opnieuw uit. Op deze manier heb ik 100 mensen een lening kunnen verstrekken. Hoe cool is dat?

Mocht je interesse hebben, vind je op de pagina van Kiva (<- verwijzing naar mijn uitnodigingspagina) alle informatie.

Reacties

  1. Wat leuk dat je hierover schrijft, ik hoop dat het wat mensen inspireert!
    Ik zal binnenkort ook eens een update schrijven. Herhaling doet wonderen, toch? Het werkt in ieder geval goed bij reclames, dus misschien dat we samen wat mensen over de streep kunnen trekken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk dat jij er ook (weer) over schrijft. Ik las een keer ergens, dat mensen vaak na 7x iets er over gelezen of gezien te hebben er iets mee doen.

      Verwijderen
  2. Super initiatief! Krijg je ook reacties van ondernemers aan wie je geld hebt geleend? Ik zou het geweldig vinden wanneer mijn uitgeleende geld leidt tot een succesvolle onderneming. Of zou dienen als 'leergeld'.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van sommige ondernemers komt er wel eens een reactie. En vaak lenen mensen (na het terugbetalen van hun eerste lening) nog een keer, voor uitbreiding van de zaak.

      Verwijderen
  3. Dennis Rosenbaum5 februari 2020 om 11:06

    Wat goed dat je dit doet. Ik heb ooit 25 euro gekregen om uit te lenen via Kiva. Omdat ik dit een mooi idee vond en Kiva een fantastische organisatie vind, heb ik besloten om afgelopen kerst iedereen in de familie ook 25 euro gegeven die ze uit kunnen lenen. Zo dragen we met z'n allen een steentje bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuk (en nuttig) kerstcadeau Dennis. Hoe waren de reacties van de familieleden?

      Verwijderen
  4. Ik vind het een heel mooi initiatief. Wat goed dat je op deze manier mensen kunt helpen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh tof! Dat ga ik ook doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Let op. Je kunt een deel van je inleg kwijt raken. Op €1000 was mijn verlies ruim €350. Gelukkig zag ik het al als schenking, maar toch...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z