Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
26 februari 2020

Had ik nou de verzekering maar aangehouden

Dit jaar besloot ik geen tandartsverzekering af te sluiten.
Vorig jaar was ik naar de mondhygiëniste geweest en was er verder niets bijzonders met mijn gebit.

In januari kreeg ik last van een zere kies. Even overwoog ik nog om een aanvullende verzekering te nemen. Want dat was nog mogelijk. Maar... ik dacht, ach de pijn gaat vast wel over.

Tot ik vorige week een wel heel raar gat onderaan mijn kies ontdekte.

Ik zal jullie de foto's besparen :)

Vandaag lag ik 45 minuten met mijn mond open. Niet van verbazing helaas. De tandarts vroeg zich wel af wat er gebeurd was. Want er was een stukje van de tandhals af. Dus er lag een stukje zenuw bloot. Hij moest tandvlees wegsnijden om er bij te kunnen. Ieuw.


Nou, gelukkig is alles weer dicht en had ik een vloeibare lunch vandaag. Ik krijg de rekening nog. Hopelijk valt het mee. Ondertussen kan ik alleen aan de rechterkant lachen. Gelukkig heb ik al verkering ;)

Would you like to comment?

 1. Ach, wat vervelend ja! Zo gaat het nu altijd he? Ik hoop dat je niet teveel napijn hebt! Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Bouk, ik voel mij al een stuk beter, maar trek nog geen volle zalen.

   Verwijderen
 2. Tandartsverzekeringen zijn tegenwoordig zo duur dat je in voorkomende gevallen de kosten beter zelf kan betalen. Onze tandartsverzekering was vorig opeens heel erg verhoogd in premie. De premie X 12 maanden was precies het maximaal uit te keren bedrag. Dus snel opgezegd. De meeste aanvullende verzekeringen zijn een soort lege doos geworden. Een vriendin van mij betaalt 100 euro per maand meer dan ik. Vanwege de fysiotherapeut. Die heeft 24 x per jaar. Als je het gewoon betaalt ben je goedkoper uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat het meevalt. Ik had dit jaar voor het eerst 2 beginnende gaatjes, kosten €236. Alles zelf betalen, omdat de aanvullende verzekering (€250) er al door heen was (nieuw bij tandarts dus behandelplan en 1x mondhygiënist). Ik schrok wel van de kosten. Daarnaast moet ook nog een wortelkanaalbehandeling, omdat ik sinds een ongeluk last hebt van ontstekingen. Jouw verhaal klinkt zeer pijnlijk, sterkte! Misschien kun je nog wat terug krijgen van de belastingdienst bij je aangifte. Er is wel een drempelbedrag, maar als je meer zorg/tandartskosten hebt is het wel de moeite waard om te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen