Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
19 februari 2020

Goedko(o)p(er) klussen

Als Jut en Jul gingen we op pad vanmorgen met de paarse Panda. Naar de B.auhaus. Want mijn vader had daar laatst een mega handig multifunctioneel apparaat gekocht en dat wilden wij ook wel.

Met alle verschillende onderdelen te gebruiken om te zagen, schuren, oude lijmresten te verwijderen en nog veel meer. Noodzakelijk? Absoluut niet. Wenselijk, ja, heel hoog op de wensenlijst, dus wel aangeschaft. Kijk M. eens blij zijn.We kochten schimmelwerende verf, een kwast, rollers plus een houder, speciaal plakband en terpentine. Kon dat goedkoper? Ja. De verf was online bijna 5 euro voordeliger. Voor de kwasten waren er vast ook voordeliger alternatieven. Na jaaaaren klussen zou ik dus beter moeten weten. 

Mijn klus bespaartips:

 1. Koop geen klushuis ;)
 2. Als tip 1 mislukt, word vrienden met een klusser 
 3. Huur een klusjesman/vrouw in voor dingen die je zelf niet kunt
 4. Wanneer je eigen uurtarief lager is dan die van een klusjesman/vrouw, kijk dan of je het zelf kunt doen/leren
 5. Koop goed materiaal, met name kwasten en verf, voorkomt veel ergernis
 6. Elke week is er wel een bouwmarkt met een kortingsactie
 7. Online is een en ander vaak gunstig geprijsd
 8. Kijk of je apparaten die je niet vaak gebruikt, kunt lenen of huren
 9. Zorg voor voldoende eten en drinken gedurende een klus(dag), voorkom 'hangry' mensen (hongerig en boos ^_^)
 10. Kijk goed of je wel of niet samen met iemand kan klussen, een echtscheiding kan beter voorkomen worden ;)
 11. Draag kleding en schoeisel die vies mag worden en denk om bv een (plastic bad)muts voor je haar. (Mijn haar heeft helaas nu witte schimmelwerende verf strepen)
In het kader van tip 4, gaf ik mij vandaag op voor twee workshops (<- link naar het gratis Ladies Night event van B.auhaus). Ik koos voor stuken en tegelen. Mijn moeder voor decoratief verven en kleurgebruik.

Voor de vloer op het toilet, bestelden we vandaag zwart-wit tegeltjes. Zoooo leuk. Die ga ik (hopelijk) zelf leggen. Vanmiddag heb ik de muren in het toilet geschilderd. M. heeft zich in de douche uitgeleefd met het nieuwe apparaat. 
Onze douchemuur moet opnieuw gestuukt (of betegeld ;)) worden.

Hopelijk kan ik dat in maart ook zelf. Nu kan (wil) ik even niets meer. Was vergeten hoe vermoeiend klussen is. Would you like to comment?

 1. Reacties
  1. Ja leuk hè. Dochter zei vandaag: 'En jij denkt dat je een vloertje kunt leggen na één workshop? Waarom vraag je opa niet?' Getuigt van veel vertrouwen hahahaha.

   Verwijderen
  2. Tuurlijk, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan. Zei Pippi Langkous. Zo plaatste ik vorig jaar in de lente een keukentje en een achterwand in het huis van oudste. Legde ik twee jaar terug in het hele huis de vloeren van tweede zoon samen met hem en schoondochter.
   Het lukte😜. Toen dan.... Nu niet meer...

   Verwijderen
 2. Goedkope kwasten zijn vaak van slechtere kwaliteit. Mijn man heeft een klusbedrijf en zegt dat je met een slechte kwast nooit mooi kunt schilderen. Vaak laten de haren los of slijten ze snel.
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mee eens Ikkelien, ik koop altijd goede kwasten. Niets zo vervelend als haren die loslaten inderdaad. Handig een man met een klusbedrijf trouwens.

   Verwijderen