Doorgaan naar hoofdcontent

De rijkdom van eenvoud

Van mijn moeder kreeg ik een tas vol met Happinez tijdschriften. Want ik heb nog niet genoeg te lezen ;) Mijn oog viel (ja figuurlijk dan :)) op deze omslag 'De rijkdom van eenvoud'.


Deze Happinez is al uit 2013, maar nog net zo actueel als nu. Eén van de 8 stappen om ruis in je leven te voorkomen is, om af en toe op info-dieet te gaan. Nou.. strak plan, lukt mij nog niet zo goed.

Ik leende drie boeken bij de bieb, kocht er vanmiddag eentje bij de kringloop en zonet nog een e-book. Daarnaast schafte ik gisteren een Masterclass aan over de juridische kant van online content aanbieden. #voorderestgaathetwelhoor

Morgen ga ik een lijst maken van alles wat ik heb aan boeken en cursussen. 
Persoonlijke en financiële ontwikkeling is naast creatief bezig zijn, een van mijn grootste hobbies. Wel fijn om het eenvoudig(er) te houden. 

Reacties

 1. Hahaha heerlijk als je zo "verslaafd" bent aan informatie opzuigen. Ik hou dr ook van! Lees alles wat los en vast zit wat ik interessant vind. Succes met je lijst maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is echt een verslaving Bouk. Misschien moet ik naar de AIO (anonieme informatie opzuigers) groep.

   Verwijderen
 2. Tijdschriften als de Happinez en Flow zijn aardig tijdloos vind ik altijd. Hoewel ik de Happinez veel gebakken lucht vind hebben. De flow vind ik leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gebakken lucht? Ik zie wel dat veel onderwerpen gedurende de jaren terugkomen in de Happinez. En af en toe zijn dingen wat oppervlakkig. De foto’s en illustraties vind ik bij beide bladen prachtig.

   Verwijderen
 3. Volgens mij heb ik deze Happinez ook nog in bezit.
  Ik herken het wel, informatie vergaren, maar tijd tekort komen om het tot je te nemen. Ik doe dat tijdens periodes dat ik het gevoel heb dat ik niet aan mezelf toekom. Dan compenseer ik dat door boeken te kopen die gaan over dingen waar ik me liever bezig zou houden. Onder het mom: als ik het bezit, dan ben ik al halverwege...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heel herkenbaar Anita. Zo van als ik straks niet meer hoef te werken, dan kan ik mij daar a l l e m a a l mee bezig houden en dan heb ik het nu alvast in huis.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat ik nou hele dagen aan het doen ben nu ik niet meer werk

De vraag van vandaag Of ik mij niet verveel? Ehhh nou nee. Wat ik dan hele dagen doe nu ik niet meer werk? Nou dit dus. Zoveel mogelijk genieten.  Klussen :), breien, haken, schrijven, tekenen, koken, moestuinieren, lezen, cappuccino’s drinken met M.  Plannen maken, dingen bedenken, vrienden bezoeken en nog veel meer. Geniet van het leven, soms duurt het maar even. Bij de geboorte ploept er geen cellofaantje uit met handleiding en uiterste houdbaarheidsdatum.

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geïnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk