Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
21 februari 2020

Crowdfunding via Lendahand, tot 7% rendement

In een eerdere blog schreef ik over het verstrekken van microkredieten via Kiva (link naar mijn blogpost).Naast sparen, beleggen en versneld hypotheek aflossen, doen wij ook nog aan crowdfunding via Lendahand (<- link naar website) 
Met de code: 3HGQ-XDPX-EEDG krijg je 25 euro korting, wanneer je een account opent en 50 euro investeert).

Bij crowdfunding leen je je geld uit en ontvang je daar rente over. Deze varieert van 3 tot 7% en kent verschillende looptijden. Minimale inleg is 50 euro. In 2016 zijn wij gestart met het inleggen van 50 euro. Ondertussen leggen we ongeveer maandelijks 50 euro in. Bedragen die terugkomen, investeren we vaak ook opnieuw.Let op, ik ben geen financieel adviseur. Ook bij crowdfunding is er een risico dat je je inleg (gedeeltelijk) kun verliezen. Tussentijdse opname van het geld is niet mogelijk. Leg dus alleen geld in wat je kunt missen. Zorg voor spreiding. Beter 10 projecten waar je 50 euro per project inlegt, dan 1 project van 500 euro. Als je op de foto klikt, krijg je een grotere versie en kun je zien wat wij hebben ingelegd.

Wanneer je het nog steeds wat lijkt om ondernemers in het buitenland te helpen, kijk dan op de Lendahand website 

Would you like to comment?

 1. Het mooie van Lendhand vind ik het ideƫle karakter. Bij de start hebben we wel wat misgelopen projecten gehad (projecten met de hogere rentes, waar een directe lening aan verstrekt was). Inmiddels gaat dat beter. En de kleine microkredieten met lagere rentes gaan eigenlijk altijd goed. Communicatie vanuit Lendahand is trouwens prima! Daarnaast investeer ik via Horecacrowdfunding. Inmiddels 20 projecten, waarvan 16 afgerond. Gemiddeld verkregen netto rendement is daar voor mij 7,4%. Ook hier een prima communicatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je aanvulling. Wij zijn ook wat terughoudend met de directe leningen. Horecacrowdfunding ken ik nog niet, daar ga ik ook even kijken.

   Verwijderen
  2. Sorry; Foutje wat betreft Horecacrowdfunding; het moet zijn; 20 projecten, waarvan 4 afgerond en 16 nog lopen.

   Verwijderen
 2. Ik heb me geprobeerd in te schrijven, maar krijg de bevestigingsmail helaas niet binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij lukte het wel, ik wacht op validering van de documenten. En nee, ik heb geen 25 accounts aangemaakt, want eerlijk zullen we alles delen ;) Ik kreeg echter geen melding van deze actie maar zal het in de gaten houden en terugkoppelen in deze post. Arie

   Verwijderen
  2. @Arie fijn dat het lukte. Vandaag gaan ze bij Lendahand kijken wat er met de link is. Officieel liep de actie tot en met 31 januari. Maar hij staat nog wel op de site ;) Ook zonder de 25 euro is het al leuk.

   Verwijderen
  3. @spaarmoeder - volgens Lendahand zou het bedrag na je eerste investering in je 'wallet' moeten verschijnen.

   Verwijderen
  4. @hetrijkewijf en @spaarmoeder, net bevestiging gekregen dat mijn account geactiveerd is. Nu even uitvinden hoe het loopt met die 25 euro. Hou jullie op de hoogte. Arie

   Verwijderen
  5. @hetrijkewijf en @spaarmoeder: vanmiddag eerste investering gedaan. Het "cadeautje" was simpel te verzilveren.. Investeer het gewenste bedrag , doe dat in je winkelwagen en geef met knippen en plakken de kortingscode uit de link in het veld kortingen in, dan gaat de verrekening automatisch! Dan even betalen via Ideal en klaar! Thnx @rijkewijf voor deze opstap bij Lendahand! Arie

   Verwijderen
 3. @hetrijkewijf en @spaarmoeder, net bevestiging gekregen dat mijn account geactiveerd is. Nu even uitvinden hoe het loopt met die 25 euro. Hou jullie op de hoogte. Arie

  BeantwoordenVerwijderen