Doorgaan naar hoofdcontent

Wie schrijft die blijft, ook in 2020

Schrijven, gewoon met pen op papier (of meestal een stift in mijn geval) daar ben ik dol op. Ik gun(de) mij niet altijd de tijd. Erg bijzonder eigenlijk, omdat ik het heerlijk vind om te doen.

Met mijn ‘verslaving’ aan notitieboekjes, maakte ik het mijzelf moeilijker door vaak in verschillende boekjes te beginnen. Om het boekje vervolgens niet vol te maken.

De afgelopen twee jaar vulde ik een Moleskine A5 boekje. Met mijn hersenspinsel, ideeën, leuke post, toegangsbewijzen van musea en nog veel meer.


En zo ziet dat er ongeveer uit :) Deze foto kwam vandaag op mijn FB pagina voorbij. Helemaal mooi plat, lekkere ‘verse blanco pagina’s’.Twee jaar later ziet het boekje er zo uit. Bijna vol. Bij terugkomst plak en schrijf ik de laatste dingen in het boekje. Voor 2020 heb ik nog geen nieuw boekje gekozen. Ik heb nog een zelfde als deze, maar ook nog andere mooie notitieboeken. (Luxeprobleem :)) 

Op Instagram volg ik een heleboel mensen die echt de prachtigste boeken hebben. Met stempels, papier, stickers en washi tape. Allemaal op elkaar afgestemd in de meest geweldige kleurstellingen. Hoe graag ik dat ook willen, ik blijk toch echt meer een praktisch plak en kwak type te zijn haha.

Ik ben benieuwd, hou jij ook iets van een dagboek bij?

Reacties

 1. Wat een prachtig notitieboekje! En een goede aankoop geweest, gezien het resultaat na 2 jaar. De beste wensen voor 2020!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ja erg fijn de Moleskine boekjes. Ik ben wat laat voor de beste wensen, maar ik wens je uiteraard wel alle goeds hoor.

   Verwijderen
 2. Ik deed ook een cursus "naar meer plezier" en daar vandaan nam ik de tip mee om mooie dingen op te schrijven. Ik kocht een boekje - maar vervolgens "komt het er niet van" om dat ook echt bij te houden. Nóg een dingetje voor op mijn voornemens-lijst(je) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar meer plezier... Grappig, alsof je er naar toe kunt gaan. Misschien kun je je voornemens lijstje in het boekje schrijven?

   Verwijderen
 3. Wow, ben jaloers dat ie er van jou zo uit ziet! Mooi! Ik hou er van. Ik schrijf niet veel, alleen tijdens onze vakanties hou ik een soort van dagboekje bij, en dan alleen de verre reizen hoor ;-) Ik plak er dan verder niets in, dat vind ik dan weer teveel werk ofzo. Mag graag ook in zulke boekjes neuzen hoor haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie je de ‘gelikte’ schrijfboekjes wel eens op sociale media? Dan hoef je op die van mij niet jaloers te zijn hoor. Ik veeg bij het zien daarvan regelmatig het kwijl van mijn toetsenbord of beeldscherm. Heb nu gekozen voor een H.ema notitieboek uit voorraad. Ook leuk, maar schrijft minder lekker.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geïnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk