maandag 20 januari 2020

Pleurotus Ostreatus

Neee, ik heb geen enge ziekte hoor. Maar ik doe een poging om oesterzwammen op koffiedik te kweken. Over het algemeen heb ik best talent om dingen te laten verschimmelen :) 


Via een vriend (Toine bedankt) zag ik de mogelijkheid die er is om dit in eigen keuken te realiseren. Dat leek mij wel een leuk concept.


Dus kocht een een emmertje en een zakje ‘broed’. Er zijn verschillende aanbieders. Helaas nog niemand hier in de provincie Groningen. Dus kocht ik een Rotterdamse versie. Koffiedik kwam in grote mate dit weekend uit onze Italiaanse espresso maker.Ik gooide het ‘broed’ en de koffiedik in de mix en wacht nu af tot het wit uit gaat slaan.
Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat via de gaatjes in de zijkant van het emmertje en de deksel (niet op de foto) de oesterzwammen gaan groeien.

Ben jij al een kweker(t)?

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Mocht er wat groeien, dan ga ik ze opeten. Door de pasta of wellicht als soepje.

   Verwijderen
 2. Ik kocht een vergelijkbare set bij musjes in de Zwanestraat en Waar heeft een set in een soort melkkarton!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk Marieke, ik keek alleen maar online, anders was Musjes uiteraard een goede plek geweest. Hoe groeit het bij jou?

   Verwijderen
 3. Ik heb het geprobeerd, met tweedehands broedsel - maar er kwam niets (bij niemand…)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is jammer. Ik heb vandaag mijn witte schimmelzooi voorzien van een nieuw laagje koffie. Het ziet er wel goor uit, maar ik laat mij verrassen.

   Verwijderen