zondag 26 januari 2020

Ik betaal het graag

Gistermiddag ‘voelde’ ik het, ik moest nog even naar de plaatselijke kringloop. Bij voelen, is dat ik weet dat er iets op mij ligt/hangt te wachten. En ja, de buit was deze keer een bruin hemdje, een bijzonder boekje over talent en een creme kleurige leren jas #notsovegan met opzichtige goud en parelmoer knopen.

Aan staat het leuker dan zo aan de kapstok hoor.

Er hing ook nog een andere leren jas, minder opzichtig. Maar deze jas daar ‘viel’ ik direct voor. Compleet met binnenjasje, heeeeel cool model. Alleen de mouwen een beetje kort. Daar bedacht ik wat op, ik haakte er gewoon manchetten voor, die zet ik vast aan de binnenjas. Want het is alleen nu met het wat koudere weer dat het wel fijn is om mijn polsen bedekt te hebben.De jas kostte 19,50 euro. De man bij de kassa schrok een beetje van de prijs. Hij zei: “Ik moet even wennen hoor, aan wat we nu vragen voor kleding.” Aangezien de prijzen (voor een kringloop) de laatste tijd aardig verhoogd zijn. 

Ik zei: “Ik ook”. Want ik ben gewend geraakt aan de lage prijzen. Omdat ik direct besefte dat het niet een heel overvloedige gedachte van mijzelf was, zei ik: “Ik betaal het graag hoor, want jullie doen heel waardevol werk.” Uiteraard meende ik dat echt. Mocht je ooooooit in de buurt zijn. Dit is de kringloopwinkel waar ik mijn jas kocht.

6 opmerkingen:

 1. Mooie belijning ook zo te zien. Koopje (uiteindelijk) en creatief die manchetten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een beetje een A-lijn. Ik wacht op droog weer, want ik heb de jas nog niet gedragen.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat de kringloop vooral betaalbaar moet blijven voor mensen met een kleine beurs dus 19,50 voor een tweede-hands jas vind ik te duur. Ik zou gevraagd hebben, doe je het ook voor een tientje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens dat de kringloop ook betaalbaar dient te blijven voor mensen met minder inkomen. Gelukkig ben ik nu een rijk wijf en hoefde ik niet te vragen of het voor minder kon. Fijn dat ik zo mijn bijdrage kan leveren aan de participatie maatschappij.

   Verwijderen