Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe zie jij jezelf?

Gisteren hadden we echt p r a c h t i g weer. Er lag sneeuw en de zon scheen. Tijd voor een wandeling. Onderweg met de auto hoorden we een vreemd geluid. Aangekomen op de parkeerplaats bij het Kensington Metro park, bleek de auto van mijn schoonzus een lekke achterband te hebben.

Zij reed direct terug naar huis en liet ons achter voor een winterse wandeling.
We zagen herten (wat kijken die lief zeg) en een zwarte eekhoorn. Veel wandelaars en iedereen groette vriendelijk met: ‘Happy New Year’.

Ik had een fijn gesprek met dochter. Over verschillende onderwerpen. 
Haar opleiding, wensen voor de toekomst, meningen van anderen, hoe we af toe zelf ook te snel een oordeel vormen en nog veel meer. 

In het grote land van overvloedig consumeren voel ik steeds minder de behoefte om veel te kopen. (Echt wat een MEGA verpakkingen van alles in de supermarkt. Hoe zouden Amerikanen dat in de Nederlandse supermarkt ervaren?) In het park zagen we de pracht en praal van de natuur. 
Schril contrast met alle winkels.


We maakten mooie foto’s (lang leve de portret functie op mijn mobiel).
Hier in de weerspiegeling van dochter haar zonnebril, sta ik. 
Make-up en filterloos :) Blij met gezelschap van man en dochter.

Het fijne aan reizen vind ik dat er tijd is voor reflectie. 
Hoe ik mijzelf zie tegen een andere achtergrond. 
Met minder spullen om mij heen, dus ook minder afleiding. 
Meer tijd voor familie, fijne gesprekken en gewoonweg zijn.

Hoe zie jij jezelf?

Reacties

  1. Oe...ik hou totaal niet van de sneeuw en kou hoor, maar kan me wel voorstellen hoe mooi het daar moet zijn! Het klinkt iig wel heel erg mooi. En wat fijn hoe jullie begroet werden...Gisteravond liepen wij ons rondje ook nog en waar we "vroeger" ook tegen iedereen die we maar tegen kwamen "de beste wensen he?" zeiden, zeiden we nu niks omdat er gewoon echt niemand op of om keek...Ik denk; verandert de wereld nu zo erg dat dat er niet eens meer af kan? Maar wij zijn ook van die mensen die tegen iedereen Moi zeggen hoor haha.

    Hoe ik mezelf zie? Geen idee wat ik daar op moet antwoorden...Als een nuchtere grunningse, dat ben ik wel ja.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een goede vraag: Hoe zij jij jezelf... Daar moet ik eerst eens over gaan nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede vraag! Enheel moeilijk om over mezelf te schrijven. Ik zie me zelf als iemand die even niet meer wete hoe ze verer moet met bloggen. Ik wil verder blijven groeien maar er niet (meer) dag en nacht mee bezig zijn ;) Misschien heb jij nog tips ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo ongeveer zoals jullie :-) Lekker dat steeds minder moeten en hoeven en dan nog meer genieten van de kleine dingen. Wij als amateur vogelaars hebben door de interesse over de jaren heen zoveel kennis opgedaan en dan denk je dat je steeds meer exotischere vogels moet zien om voldoening te krijgen en niets is minder waar. Sinds wij interesse in vogels hebben zien en horen we ze altijd en overal en het leuk is dat het genot en de vrolijkheid wat je er van krijgt dat dat nog steeds is bij het zien van de huis tuin en keuken vogels om ons heen. Die vogels die we allang kennen en vaak genoeg zien. Zo'n mens zijn wij ... Ook daar wil ik nog steeds eens over bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z