vrijdag 31 januari 2020

Een goede voorbereiding....

Vanmiddag werkte ik nog een paar uurtjes. Normaal werk ik niet op vrijdag hoor, maar nu was ik afgelopen woensdag vrij. Het was een gezellige werkmiddag, op een andere locatie dan normaal gesproken.

Vanmorgen ‘hield ik wat huis’ (ik snap niet hoe het zo vies wordt, wanneer wij er niet zijn).

Ik twijfelde of ik de voorbereidingen voor het eten alvast zou doen. Maar, ik hakte de bloemkool, sneed de rest van de ingrediënten en maakte een pan vol roooomige bloemkoolsoep.

De vaatwasser zette ik aan op de ecostand en de wasmachine met de timer op 4 uren later. Wow, ik voelde mij echt een superhuisvrouw, haha. Tot mijn wekker ging (ik zet meestal een wekker wanneer ik op de dag ergens heen moet, iets vroeger dan ik moet vertrekken, want dan weet ik zeker dat ik op tijd ben) en ik toch nog snel wat dingen af moest maken.

Na het werk reed ik naar mijn ouders om iets te brengen. Mijn vader vroeg of ik nog even een kopje thee bleef drinken. Altijd gezellig. Zo was ik rond 17.45 uur weer thuis. M. kwam ook net aanrijden.

Ik pureerde de bloemkoolsoep, ‘gooide’ wat pitabroodjes in de oven en in een mum van tijd zaten we aan tafel. De soep was heerlijk, de broodjes niet te vreten, maar hee... soms moet er iets te wensen over blijven in de wereld. Zoals bijvoorbeeld een overheerlijke pizza bestellen op vrijdagavond. Mijn ‘kookkunst’ en voorbereidingen zorgen in ieder geval voor een goed gebruik van het boodschappenbudget.Nu is het weekend. Dochter is bij haar neef en nichtje. Ik zag haar gisterochtend voor het laatst. Maandagavond zie ik haar weer. Ze zei: ‘Kun je vast wennen, wanneer ik op mijzelf ga wonen, dan zie je mij ook zo weinig’. Gelukkig duurt dat nog even. Poes Semmie ligt al bij M. op schoot. 
Dus tijd om ze te vergezellen op de bank.


2 opmerkingen:

  1. Wij gaan altijd gezellig uit eten als dochterlief logeren is. Overigens ook vaak met de kinderen. Bevalt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is natuurlijk ook gezellig Nicole. Wij zijn afgelopen maand 3x uit eten geweest :)

      Verwijderen