zaterdag 11 januari 2020

Bedankt voor het opruimen

Vanmorgen rond een uur of half tien, zei M. toen hij in de huiskamer kwam: “Bedankt voor het opruimen”. Klink natuurlijk een stuk beter dan ruim je troep eens op. We zijn al sinds 2000 samen (20 jaar bijna, wow), dus hij weet inmiddels dat ik een verzamelaarSTER ben.


Echt, één van mijn kwaliteiten is om binnen een kwartier de hele tafel vol te hebben liggen met spullen. Meestal in de vorm van agenda’s, aantekenboekjes, papier, lijm, pennen etc.

Afgelopen nacht (ja, de jetlag werkt nog door) was ik om 02.00 uur klaar met alles ‘opruimen’.  Lees opruimen als, alles op een stapel leggen en die stapel op een plek, anders dan de tafel. Werkt al jaren haha.

Maar ik was er wel flauw van. Ja, van mezelf dan, qua gedrag. Want hoeveel uren heb ik in mijn leven al besteed aan dingen opruimen? Ik denk dat ik het antwoord hier niet op wil weten.

Nu is januari vaak de maand van de ‘challenges’. Tom van Tips van Tom schreef al over 30 dagen ontspullen. En ook Adine van Lekker leven met minder schreef de afgelopen jaren veel over opruimen. (Beide linkjes gaan naar de blogposten).

Het fijnste boek wat ik ooit las is Weg met de warboel van Karen Kingston. (Affiliate link, ik zag dat het boek alleen nog tweedehands of als e-book verkrijgbaar is). Via Boekwinkeltjes (onbetaalde link) zag ik een exemplaar voor 4,50 euro.

Ik heb het boek net uit de kast gehaald en leg het op mijn leeslijst. 
Want ik gooide alleen maar twee paar sokken weg dit jaar (telt dat als 4 items? :)) Maar kocht ook twee paar nieuwe sokken en nog veeeeel meer spullen laatste vakantie in Amerika.

Ben je benieuwd wat ik allemaal kocht? Dan kan ik daar binnenkort wel over bloggen.

7 opmerkingen:

 1. Slimme man heb je! Zoals de Fransen zeggen: "c'est le ton qui fait la musique" 2 paar sokken, dat is wel het record aan weggooien in een jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In tien dagen van DIT jaar hè ;) Dus dat is wat mij betreft al heel wat.

   Verwijderen
  2. Ik dacht in 2019. Dat scheelt inderdaad ;)

   Verwijderen
 2. Oh dit is voor mij zo herkenbaar. Doe je de kamer van voor naar achter ben je klaar loop je naar voren en denkt. Huh ik had toch alles opgeruimd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iets erin en iets eruit werkt het beste.
  Maar het dichtslibben gebeurt altijd weer.
  Kleding is dit jaar mijn moeilijkheid zo schijnt. Ik koop steeds weer. Maar er ging weinig uit. Heeft ook te maken met schommelend gewicht. en je weet alle tips en trics. Maar een reminder of een focus van 30 dagen geeft echt ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen bij de Kringloop brengen; niet wat halen. En een inkomen zo laag dat je je eigenlijk niets meer kan permitteren, werkt ook als een tierelier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoooo herkenbaar...
  Ik woon klein (nog studerend), maar in een oude boerderij opgegroeid met ruimte zat.
  Spullen zijn nogal een dingetje!
  Ik neus graag in de facebookgroep van Marjolein Ankum: Opgeruimd naar...
  Oa challenges, maar ook veel tips van alle mensen daar!

  BeantwoordenVerwijderen