Doorgaan naar hoofdcontent

Hypotheek onder de 60.000 euro en....

Nou, ‘no spend november’ zit er voor ons niet in hoor. 
We gaven de afgelopen maanden heeeeeel veel geld uit. 
Binnen het komende half jaar gaan we twee keer naar Amerika. 
Eerst op familiebezoek en volgend jaar naar de show Enigma van Lady Gaga in Las Vegas. M. is geen fan en gaat niet mee, wel naar Amerika hoor. 
Naar het concert ga ik met onze dochter en mijn neefje. 
Helaas kan mijn nichtje vanwege haar examens niet mee. 

Naast de vakantie uitgaven losten we extra af. Op de hypotheek en onze duurzaamheidslening. De laatste irriteerde ons steeds meer. 
In juni betaalden we nog een maandbedrag van ruim 111 euro. 

En vandaag, betaalden we ‘gewoon’ (ja, ik weet dat dit niet gewoon is hoor) het laatste gedeelte in 1x af. Uiteraard gaat dat van de buffer af. Die door het extra aflossen wel beduidend lager is dan we hadden. Maar we krijgen gelukkig nog allebei onze 13e maand en dan vullen we het weer aan.Kijk hoe gaaf!!!! De hypotheek is onder de 60.000 euro en onze duurzaamheidslening is verdwenen.
Wat een heerlijkheid. 
Waarschijnlijk stoppen we nu eerst wel met extra aflossen.

Want we zijn er nog niet uit of we hier willen blijven wonen. Zolang onze dochter haar opleiding volgt nog wel. Maar dat is nog 2,5 jaar, waarvan het laatste half jaar een stage periode.

Voor een eventueel ander huis in het dan wel handig om kosten koper en mogelijke kosten voor een verbouwing, dan gespaard te hebben. Maar, pin ons er niet op vast. Het is bijna elke zaterdag weer anders hahaha. Gezien de prijzen van de huizen, hebben we het er niet echt voor over. Ondertussen wonen we hier natuurlijk prima. Helemaal met steeds lager wordende kosten.

De 11e van de 11e is voor ons in ieder geval een prima dag zo. 

Reacties

 1. Ik los langzaam af. De standaard aflossing en aan het einde van het jaar een beetje extra. Iets meer dan een jaar geleden kocht ik dit huis en ik wilde er twee jaar voor uittrekken om alles te doen wat er moest gebeuren. Er is niet echt een schema, toch lig ik aardig op schema :)
  Het is voor mij steeds weer kijken hoe het allemaal komt zoals het komt. Ik werk 5 dagen in de week, samen met mijn kinderen willen we ook de rust behouden en leuke dingen doen. Alles kost tijd en geld.En niet te vergeten energie. Maar het komt goed.
  De markt is me ook welgezind. Ik zie dat de huizenprijzen hier inmiddels zo gestegen zijn dat ik misschien in aanmerking kan komen voor een korting op de risicopremie die meegrekend is. Dat vind ik een fijn idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat full time werken kost veel tijd en energie. Een korting op de risicopremie zou zeker fijn zijn.

   Verwijderen
 2. Geld uitgeven aan schulden aflossen is alleen maar goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat heerlijk zeg! Einde is ja haast in zicht ;-)
  En wat lekker zeg 2 x naar Amerika in het verschiet( is dat gronings trouwens?). Ik las je stukje en ik dacht; ik moet bij jou in de leer voor spaardoelen en potjes enzo haha. Ik heb ook allerlei potjes hoor, alleen haal ik dan weer van 1 potje wat af wat voor een ander potje nodig is...Lood om oud ijzer, maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat einde lijkt nog wel ver weg. Iemand zei laatst, nog even 30 maanden 2000 euro p/m aflossen. Wel een idee. We willen alleen nog wel een leuk leven ondertussen haha. In het verschiet Gronings? Dat denk ik wel. Ik ken wel schiet, schiet, schiet, die centen bist kwiet. Uitdrukking van mijn vader. Kom maar in de potjes leer hoor. Gezellig.

   Verwijderen
  2. Iets in het verschiet hebben is gewoon ABN, dat gebruiken ze "zelfs" hier in het Midden van het Land...

   Verwijderen
 4. Een duurzaamheidsheidslening en dan 2x met het vliegtuig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal wel compensatie gedrag zijn..

   Verwijderen
  2. Duurzaamheidslening is de naam van de lening. Als je kijkt bij extra aflossen zie je waarvoor deze gebruikt is. En 2x met het vliegtuig? Ja al 2x geweest dit jaar en nog 2x te gaan het komende half jaar. Daarnaast 2 auto’s, een wasdroger die veel gebruikt worden en ook nog een houtkachel. Kom maar door met die spandoeken hoe milieu onbewust ik ben :)

   Verwijderen
  3. En voor anoniem twee... de duurzaamheidslening compenseren met vliegreizen? Ja, flauw, ik weet het, net zo als anoniem reageren trouwens. Ook flauw, vast ook compensatie gedrag hahaha.

   Verwijderen
 5. ;-) Iedereen doet wat, zegt de reclame toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen doet wat, wat doet iedereen eigenlijk? :)

   Verwijderen
  2. Nou, "wat" als in "iets"... Een beetje, maar nooit genoeg?

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Cappuccino met havermelk. Opgeklopt geheel?

Opgeklopte havermelk. Ik drink graag cappuccino met havermelk.  M. en ik hebben al veel verschillende soorten getest. Oatly staat op nummer 1. Maar, de Barista havermelk van de Lidl is een hele goede optie. En een stuk voordeliger.  Een paar weken geleden was er een aanbieding, voor 99 cent per pak. Dus vulden wij onze voorraadkelder.