zondag 29 september 2019

Groen van jaloezie

De kleur groen, onder andere de kleur van geld (als zijn er meerdere kleuren biljetten), van de natuur, van snot en afgelopen week voor mij de kleur van jaloezie.

Snot begon bij onze dochter, hai wat was ze verkouden zeg. Drie dozen tissues vol gesnoten in twee dagen. Daarna ging het wel een beetje. M. en ik waren blij dat het aan ons voorbij ging. 

Dan de jaloezie. Eerst wilde ik er niet over schrijven, maar ik doe het toch wel. Een vrouwelijke ondernemer wiens verhalen ik volg via Instagram, lanceerde deze week een ‘membersite’ via Instagram. Voor een maandelijks bedrag van 49 euro exclusief BTW. Superleuk opgezet en heel interessant. Want ik volg haar al een tijd en ze doet gewoonweg wat ze wil doen. Werkt het en wordt ze er blij van, dan gaat ze er mee door. Merkt ze dat ze er niet gelukkig van wordt, dan stopt ze er weer mee. Zo simpel kan het zijn :) 

Vlak na de introductie, had ze 100 aanmeldingen en de volgende dag had ze er 300. Driehonderd !!! 14.700 euro in 24 uur. En dat (zolang mensen lid blijven natuurlijk) maandelijks. 

Ik besprak mijn jaloersheid thuis met dochter (van 17). Heerlijk relativerend werkte dat. Ze heeft een bijbaantje bij een plaatselijke drogist en verdient het minimum jeugdloon. Ze zei: ‘Mam, dan ben je de hele dag met jezelf en social media bezig, dan kan je nooit eens lekker niets doen, wil je dat?’ Het draait niet alleen maar om geld. 

Toen bedacht ik dat ik alleen maar het eindresultaat zou willen (het geld) maar niet dat zou willen doen wat de onderneemster er voor doet. Ik was wel geschokt door mijn eigen reactie hoor. 

Dus besloot ik mij te richten op wat andere groene items.Het boek ‘Ontwerp je persoonlijke missie’ van Stephen Covey. Met mijn eigen manier van aantekeningen maken.  Een boek vol interessante vragen, die ik nog aan het beantwoorden ben. Gistermiddag ging ik met dochter winkelen bij onze plaatselijke kringloopzaken. Dit prachtige groene vestje van Claudia Sträter vond ik, voor maar 2,50 euro 
#kringloopcouture

Dan in het kader van (actie) ondernemen. De onderstaande cursussen volg ik momenteel.Money Manifesting heb ik bijna afgerond. Nee, daar heb ik nog geen 14.700 euro per maand mee behaald haha, maar wel het cursusgeld binnen 24 uur weer terug verdiend. En nog andere leuke successen behaald, waar ik binnenkort over zal schrijven.

Finish your book in 40 days. Daar loop ik ongeveer de helft in achter. ^-^ 
Echt, ik vind de dagen zo snel gaan. Dinsdag is het al weer 1 oktober. 

Dan start 40 days to create and sell your online course. Mijn voornemen om die wel binnen 40 dagen af te ronden. In 2016 maakte ik al een keer een email cursus. Deelname was gratis (zegt al wat over mijn ondernemersmentaliteit :)) 

De linkjes naar de pagina van Leonie Dawson zijn gesponsorde links. Oftewel, ik krijg een vergoeding, wanneer je iets via mijn link aanschaft. Weet dat ik alleen maar zaken op mijn blog promoot waar ik zelf achter sta. 

Ik ga verder met de vragen uit het boek van Stephen Covey en genieten van de druilerige zondag.

4 opmerkingen:

 1. Wel een super leuk vestje Christel!! Je moet idd doen waar je gelukkig van word!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie vondst bij de kringloop, prachtige kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleur groen dat vestje. Ook een prima vorm en prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een mooie score bij de kringloop, blijft fascinerend hoe makkelijk je deze kwaliteit daar nog kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen