zondag 28 juli 2019

Groei en bloei

Klaagde ik bij terugkomst uit Rome nog over de kou. Nou, ik zal je mijn opmerkingen over de hittegolf van de afgelopen dagen besparen. Laat ik het er op houden dat ik niet geschikt ben voor een temperatuur van meer dan 25 graden.

Er groeit en bloeit van alles in de tuin. Dat is het fijne aan dit mooie weer. Ik heb al twee bolcourgettes geoogst. Plus veel sla, heeeeeel veel sla. Zoveel sla, dat ik bijna een sla verknettering heb.

Sinds vrijdagavond staat er een zwembad in onze tuin en hebben we de tuintafel tijdelijk verplaatst.

Daar heb ik een ‘tafereeltje’ op ‘geschikt’ en zo lijkt het net of ik hele groene vingers heb. Ik hou van tuinieren maar heb echt een hekel aan vieze vingers. Met name modder onder mijn nagels. Lang leve de tuinhandschoenen.
Oh en de blauwe bakjes op de foto, daar zit een steen in, plus water, voor de insecten om te drinken. Ik heb er nog geen een gezien hoor, die er van dronk. Maar misschien doen ze het alleen wanneer ik niet kijk.
Alle foto’s staan ook op mijn Instagram account (<-klikkerdeklik) misschien volg je mij daar al, zoja laat je dat dan even weten met een reactie op een van mijn foto’s? Vind ik leuk namelijk.

Afgelopen week had ik een ontmoeting met een blogger/bloglezeres (ze blogt en leest haha) Mrs H. te B. (<- link naar haar blog). Heel gezellig en ook bijzonder, want we kennen elkaar alleen maar via onze wederzijdse blogs. We lunchten samen en kletsten wat af. 

Ik heb gisteren trouwens een bijzonder boek uitgelezen. Ondertussen heb ik ook het interview uit Plus Magazine waar M. en ik instaan ingescand. Het is te heet binnen, dus daar kom ik binnenkort op terug. Ik plons nog even in ons zwembad. Fijne zondag verder.9 opmerkingen:

 1. Ja, ik moest ook wel een beetje lachen - ben vrijdag teruggekomen, en DUS hard aan het bijlezen op internet, anders "moet" ik dat morgen allemaal doen als ik eigenlijk moet werken ;-) - Koud? Hier? Neuuuu - ik heb na Norg nauwelijks meer gefietst, vooral in de sloot in Kalenberg gelegen, en de trein terug genomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lachen :) ja, dat hebben we ook gedaan. En ons zorgen gemaakt om de mevrouw met haar arm in het gips. Hopelijk lag je vrijwillig in de sloot. Slim hoor om met de trein verder te gaan, het was echt heet.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig tuin (aan de foto's te zien). Heerlijk vertoeven in het zwembad met zo'n uitzicht lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, onze voormalige tegeltuin wordt groener en groener :) Nu nog bedenken hoe we een meer permanente oplossing voor het zwembad kunnen verzinnen zonder te verhuizen.

   Verwijderen
 3. Je tafereeltje ziet er erg leuk uit! Ik vond het ook veels te warm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Nicole. Als ik mij niet vergis hebben jullie nog een grote tuin. Ook met schaduwplakken?

   Verwijderen