Doorgaan naar hoofdcontent

5 sterren vakantie in Rome

Nou, waren wij toch even luxe op vakantie een paar weken geleden. 
Begin van dit jaar boekten we een lange week in Rome in een hotel MET zwembad. Kwam dat goed uit, want het was sinds 2003 niet meer zo warm geweest eind juni.

Twee ochtenden deden we nog een poging, om op tijd op te staan en wat van de stad te zien. Toen we bij de Paus op bezoek wilden en zowat wegsmolten, met 40 graden om 11.30 uur, hielden we verder ons eigen schema aan. 

Opstaan, ontbijten, naar het zwembad, daar ‘vegeteren’ tot iets van 17.00 uur, douchen, aankleden en de stad in, toeristje spelen. Heeeeeerlijk. 

We hadden een echte ‘poolboy’ die elke dag de bedjes en parasols voor ons klaarzette.

Samen met 20.398 ander toeristen op de 5e rij bij de Trevi fontein

Prachtig, het Colosseum bij nacht

Alcoholvrije cocktails voor 10 euro per glas 

M. die over dat bedrag na zat te denken :) 

Selfie poging mislukt door plotseling in beeld verschijnend kind 

Wat hebben we het gezellig gehad met ons drie. Zonder ruzie te maken 192 uren in elkaars gezelschap doorgebracht. Met een gemiddeld bedrag van 15 euro per uur, was dit een van onze prijzigste vakanties ooit. Maar elke euro waard. Ik had graag deze link van B.ooking (*vriendenlink, goed voor 10% retour van je boeking) willen hebben voordat wij boekten. Want dit was ons verblijf. Aldrovandi Villa Borghese (link zonder aandelen).

Ondertussen hebben we ons thermo ondergoed weer uit de kast gehaald. Want foei wat is het koud in Nederland. Onder het motto, gelukkig hebben we de foto’s nog, kunnen we in ieder geval nog even ‘teren’ op de fijne herinneringen. 

Reacties

 1. Hoe herkenbaar onlangs in Monaco.. Kopje koffie 5 Euro, glas bier 18 Euro (Ok, wel bij Café de Paris... ) Maar daar ook elke cent waard, net als het Appartement a 120 euro per nacht (voorseizoensprijs!). En inderdaad de koudeshock, van 24 graden daar naar -6 op Eindhoven.. Gelukkig een mooie dikke wollen trui daar kunnen kopen, én in Italie (ca 45 minuten met de trein) tassen vol mooie kleding en schoenen voor een prikkie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow, 5 euro per kopje koffie. In Rome gelukkig maar 1,20 euro bij een barretje. En ik ben blij dat ik geen bier lust haha. Ben wel benieuwd waar in Italië je zo voordelig hebt geshopt Arie?

   Verwijderen
 2. Het ziet eruit alsof jullie het heel fijn hebben gehad. Ondanks de dure mocktails ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, was superfijn Audrey. De mocktails waren het geld niet waard. De sfeer en het uitzicht tijdens het drinken ervan gelukkig wel hoor.

   Verwijderen
 3. Dat klinkt als een groot succes al heel ontspannend! Wat fijn dat het zo'n fijne vakantie was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heerlijke week! En leuk he die dochters die even komen infiltreren haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, samen herinneringen maken! En ja, je bent natuurlijk een hartstikke bekende Noorderling - zó leuk om ineens een beroemde Groninger tegen te komen bij het Groninger museum! (verslag volgt...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel belangrijk inderdaad, samen herinneringen maken. Samen met jou heb ik nu ook een leuke herinnering aan onze lunch op het dakterras. Fijn dat je weer veilig thuis bent gekomen, ondanks de hitte.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Cappuccino met havermelk. Opgeklopt geheel?

Opgeklopte havermelk. Ik drink graag cappuccino met havermelk.  M. en ik hebben al veel verschillende soorten getest. Oatly staat op nummer 1. Maar, de Barista havermelk van de Lidl is een hele goede optie. En een stuk voordeliger.  Een paar weken geleden was er een aanbieding, voor 99 cent per pak. Dus vulden wij onze voorraadkelder.