Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossingen in 2019

Voor 2019 hadden M. en ik als ‘strategie’ bedacht, aflossen op de duurzaamheidslening, aflossen op de hypotheek, sparen, beleggen en crowdfunden. Omdat het even duurde met een nieuwe baan voor M. zijn we pas in februari gestart. 

In maart schreef ik een blog over de ruim 42.999 euro die we de afgelopen 5 jaar al betaald hebben.

Af en toe twijfelen we over het extra aflossen. Hoe leuk ons huis ook is, we weten ook dat we hier niet altijd zullen blijven wonen. De wens voor een vrijstaand huis in een bosrijke omgeving is er nog steeds. Dus is het bij aankoop van een ander huis, fijn en noodzakelijk om geld te hebben voor alle bijkomende kosten.

Maar ik merk wanneer ik het geld ‘geen bestemming’ geef, het ook wel heel makkelijk verdwijnt. Het boodschappenbudget was vorige maand wel heeeel ruim. Zoveel kostte het feest van dochter nou ook weer niet :)

We kochten tickets voor een theatervoorstelling in juni en ook alvast tickets voor een cabaret voorstelling in december. Alle Hens van Marcel Hensema gaan we heen. Treinkaartjes, verjaarskado’s, etentjes, tijdschriften, abonnementen, cursussen, het kan niet op.

Schermfoto van de voorstelling van Marcel Hensema via de website 
Groningen.nieuws.nl 

Dat voelt dubbel. Want ik wil graag genieten, van het leven, alle ervaringen, dingen samen ondernemen. De ‘spender’ in mij leeft volledig op haha. Daarnaast zou ik ook graag minder uren willen werken. Met lagere maandelijkse kosten is dat makkelijker te realiseren.

Ach, nou zo wat hersenspinsels hier. Gelukkig kunnen M. en ik elke maand bepalen wat we doen met ons geld. Hoe luxe is dat? 

Reacties

  1. Je doet alles heel bewust. Ook al voel je je een spender. Je kist zorgvuldig en je gaat niet drie keer per maand naar het theater(bijvoorbeeld). Maar ik herken je gevoel. Ik probeer ook zuinig aan te doen, maar koos er toch voor om met de kinderen naar Parijs te gaan met de T.halys. Het is beslist luxe en er zijn genoeg dingen waar we ok aan zouden kunne besteden. Maar ik heb er vrede mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh heerlijk, Parijs en ook reizen met de Thalys. Ja, fijn dat je er vrede mee kunt hebben. Daar werk ik nog aan :)

      Verwijderen
  2. Zolang je er bewust mee omgaat en niet nonchalant, gaat het goed. Want morgen kan alles anders zijn, doe wat mogelijk is misschien kun je het later niet meer.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat de bovenstaande bloggers ook al schrijven; je bent je bewust van hoe het ook anders kan zijn. En inderdaad; niemand weet of er nog een 'later' is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Later... om niet in vroeger te blijven hangen is een kunst merk ik :)

      Verwijderen
  4. Dat is zeker fijn. Ik sluit meestal zoveel mogelijk geld door naar de spaarrekening: daar staat het veilig voor mijn hebberige handjes ; )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ja, dat is wel herkenbaar. Ik merk dat wanneer ik het niet doorsluis, het ook 'maarzo' verdwijnt.

      Verwijderen
  5. Oh heel herkenbaar dit! Zeker op het moment. Wij zijn nu druk aan het sparen voor ons nieuwe dak, die wordt ergens in juli geplaatst. Onze vaste buffer kan ons uit de brand helpen mocht het nodig zijn, maar ik weet dat als ik goed spaar het bedrag ook bij elkaar krijg. Maar toch...we laten er nu wel wat voor en dat voelt "niet oke". Ons volgende spaardoel is ook weer rond zo'n bedrag, maar ik heb al wel gezegd; we gaan zowiezo op vakantie, paar keer weekendje weg en wat vaker "uit". Dit laten we nu even, ik weet ook dat dit luxe is, maar toch....snap je? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap ik volkomen Bouk. Fijn een nieuw dak. Wat is het volgende spaardoel.

      Verwijderen
  6. heel herkenbaar.. nu ik ook wat meer werk, komt er meer binnen maar geven we ook meer/makelijker uit.. we gunnen onszelf iets meer.. wat makkelijker kleding kopen, theater idd soms, soms zomaar uit eten (nog niet vaak hoor en gelukkig een goedkope happy italy op loop/fietsafstand) maar al met al zijn we heel tevreden met hoe t gaat, flinke buffer, begonnen met beleggen bij binck, duo bijna afgelost, koophuis ipv huurhuis etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Happy Italy, die hebben wij ook in de stad, ben ik nog nooit geweest. (misschien maar beter :)) Jullie zijn goed bezig met sparen, beleggen en aflossen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z