vrijdag 19 april 2019

Weg ermee

Pakkende titel van het boek van Dennis Storm. Weg ermee. Niet het boek zelf hoor, want dat leest heerlijk weg. Ik snap ook de schoonheid van minimalisme. De heerlijkheid van eenvoud en weinig, mooie ‘spullen’. In een volgend leven komt dat vast goed met mij :)
Want nu, heb ik gewoon veeeeeeel spullen. M. is al een echte minimalist. En onze dochter ook. Zij het op kleding en schoenen na. In huis zijn er van die lades waar Dennis over schrijft. Vol met zooi, die er in feite niet in hoeft te liggen. 

Gisteren wilde ik pleisters pakken. Uiteindelijk vond ik ze in de uiterste hoek van de la. Onder twee rookmelders, die nodig opgehangen moeten worden. Vier lege kauwgomdoosjes, ontelbare rommeltjes die bij het opruimen van de keuken, door mij in de la geschoven zijn.

De vloer van mijn kamertje is bezaaid met kleding. De kledingkast staat ergens anders en die is eigenlijk al vol. Want ik heb mijn zomerkleding uit de doos gehaald, maar mijn winterkleding nog niet opgeborgen. 

Nu is het mooi weer en vind ik het jammer om dit soort klusjes te doen. ‘s Nachts heb ik mijn ogen dicht en zie ik de hoeveelheid spullen niet. Maar bij het wakker worden wel. Waarom bewaar ik 10 jaar aan Flow tijdschriften? Nog erger, waar kocht ik er via M.arktplaats nog 90 stuks bij? (Om in te knippen, want dat vond ik zonde van mijn eigen Flows haha).

Maar het telkens opruimen, uitzoeken en stapels maken kost wel (ongemerkt) veel energie. De woonkamer is de enige plek in huis die we elke dag helemaal opgeruimd hebben/houden.

De keuken staat op de tweede plek qua opgeruimdheid. Al nodigen de grote werkbladen uit tot het neerleggen van spullen. Na het lezen van het boek, ga ik zeker aan de slag met de overige ruimtes. 

Update: Ik las een prachtig blog van Anita’s Dagboek. 
Chaos en de grote leegte 
Het past heel goed bij mijn gedachtengang van dit moment. 


8 opmerkingen:

 1. Vanmorgen ook met de zomerkleding begonnen en ik vind dat altijd leuk om te doen. Er zijn best een aantal dingen die ik vergeten ben altijd,
  Hangt lekker te wapperen, ik ruim de kast uit en dan kan het wintergoed weer grotendeels naar zolder. Niet alles want iets heb je in april en mei altijd nog wel nodig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heerlijk hè Lot. Ik word altijd oprecht blij van mijn zomerkleding.

   Verwijderen
 2. Ik noem mezelf tegenwoordig wel eens een minimalist met veel spullen 😄 :-))
  Ten opzichte van anderen doe ik heel veel niet en geef aan heel veel dingen geen geld uit, maar toch blijf ik met teveel spullen zitten. Daar zit nog wel ruimte voor mezelf om te leren. Want ik voel me wel een minimalist.
  Lief dat je mijn blogartikel deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja dat is een goede Anita, minimalist met veel spullen. Ja, je schrijft zo fijn en de 6 stappen zijn voor veel mensen inspirerend denk ik.

   Verwijderen
 3. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik echt niet wist dat er mensen waren die buiten hun kledingkast nog een 2e set kleding hebben van het andere seizoen. Ik bedoel: of je kast is te klein of je hebt te veel kleding.
  Misschien is het een doel om ervoor te zorgen dat je niet 2 kledingkasten nodig hebt maar 1 waar alle kleding inpast. Scheelt ook nog 2x in- en uitpakken. Vergelijkbaar met all-season banden onder de auto waarbij het opslaan en wisselen ook nog eens geld kost.

  Succes met het opruimen en blij te merken dat het hier in huis ontzettend meevalt met de spullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, nou mensen zoals ik die houden van afwisseling in kledingstijl. En mijn kast is inderdaad te klein. De grote kast is naar onze dochter gegaan. Fijn dat jij nu weer opgelucht bent Mark dat hij bij jullie mee valt.

   Verwijderen
 4. Onze kleren hangen het hele jaar door in onze "kast", oftewel legplanken en een ophangstang van bamboo.... Ik heb niet zoveel dus alles past er met gemak in. De jassen gaan wel naar boven, dat dan weer wel ;-) Ik ben sinds 2015 aan het opruimen gegaan, ik bewaarde alles...maar toen na de zoveelste verhuizing was ik er klaar mee ( ben ik korte tijd vaak een keer verhuisd). Ik heb alles uitgezocht, we zijn op een rommelmarkt gaan staan en de rest is naar de kringloop gegaan. We zijn gaan samenwonen, toen weer een mega grote opruimslag gemaakt en nu zijn we tevreden met wat we hebben, voldoende voor ons gezin ( qua keukengerei ed.) Bevalt me goed, ik hoef nooit op te ruimen, laatjes op te schonen of de kelder goed uitmesten....Ik doe het wel hoor, maar ben er zo mee klaar haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk dat je zo weinig tijd kwijt bent aan schoomaken en opruimen Bouk. Dat is ook mijn streven. Ooit.

   Verwijderen