Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
19 maart 2019

Twee fietsen ‘armer’ in nog geen half jaar

Bij mijn nieuwe baan werk ik in de binnenstad. Qua reistijd heb ik mij ‘iets vergist’. Want nu ga ik eerst naar het station in mijn eigen woonplaats, dan met de trein en vervolgens nog lopend de stad in. Dat blijkt aardig langer dan met mijn paarse Panda van deur tot deur op mijn oude werkplek.

Het ‘op tijd staan’ is ook niet heel erg mijn ding. Want ja, de trein wacht niet echt op mij haha. Toen ik een paar weken geleden door M. naar de trein werd gebracht, stond deze er al. Schrik. Ik wilde rennen, maar na 3 stappen scheurde er iets in mijn kuit. #zweepslag Akelig pijnlijk. 

Drie dagen lang bracht M. mij tot vlak bij mijn werk. ‘s Avonds ook weer halen. ‘Lekker’ in de spits. Toen ik weer wat mobieler was nam ik weer de trein en huurde een OV fiets. Dat beviel erg goed. Dus een stadsfiets leek mij een goed plan.

Helaas is vorig jaar mijn fiets gestolen bij het plaatselijke station.
Zodoende kocht ik een stoere tweedehands zwarte Batavus met 4 cijfers in het frame verwerkt. Elke ochtend ‘scheurde’ ik door de stad heen. 
Het scheelde zoveel tijd, dat ik een trein later kon nemen. 
Een uur tijdswinst in een werkweek :)


Ik twijfelde of ik de fiets in de bewaakte stalling zou zetten. En nu heb ik spijt.
Want ook deze fiets is ‘verdwenen’. Gejat bij de NS stalling vandaan. Waar echt duizenden fietsen staan. Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Bij het opzoeken van het type fiets, zag ik de nieuwprijs van mijn fiets... Tsja, dan snap ik wel dat dit een aantrekkelijke fiets was om te jatten.

Maar toch... zo balen. Gewoon zo respectloos.....
Dus nu ga ik weer een trein later en loop ik elke dag. Goed voor mijn beweging, dat dan weer wel. Niet goed voor mijn portemonnee :(

Would you like to comment?

 1. Balen dit! Mijn alternatief is een vouwfiets met versnellingen. Ideaal vind ik. Altijd bij de hand en diefstal-proof (als je hem binnen kan stallen). Het enige nadeel kan zijn dat het in de spits te vol is in de trein en je je fiets niet goed kwijt kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de goede oude vouwfiets. Van M. staat hier nog een exemplaar. Die ga ik waarschijnlijk op het station stallen (bewaakt :)) Want in de volle trein met fiets is niet echt mijn hobby.

   Verwijderen
 2. Wat een rotstreek zeg! Mensen kunnen maar moeilijk van andermans spullen afblijven! Net als anoniem hierboven schrijft; een vouwfiets ( alhoewel die ook best duur zijn in aanschaf ). Mijn vriendin gooit hem in haar kofferbak, parkeert de auto, nu nog steeds gratis, ergens in de wijk vlakbij haar werk en fietst er zo heen! Er rijdt geen stadsbus richting je werk zodat het wat minder lopen is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Flauw he. Nee, bus gaat wel naar de binnenstad, maar net een andere plek. Ach ik bedenk maar dat lopen goed voor mij is. Krijg ik ook nog een beetje beweging.

   Verwijderen
 3. Niet fijn, dat fietsen gejat. Maar kennelijk zo normaal al.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vooral de 'normaalheid' van het jatten. Echt bijzonder.

   Verwijderen
 4. Hier worden fietsen aan de lopende band gestolen : 1 fiets van mijn partner, 1 fiets van zoon, 1 fiets van dochter en 1 fiets van haar vriend.... Bij mijn fiets werd al tweemaal het zadel gestolen, bij mijn man de pakjesverbreder en de bel en onze zoon vond zijn fiets eens terug met maar één wiel meer..... Bij mijn zus werd de kinderstoel gestolen : niet handig als je een peuter gaat afhalen uit de crèche en bij het buitenkomen merkt dat de kinderstoel verdwenen is.
  Bij elke fietsdiefstal ben ik aangifte gaan doen in het politiekantoor en de agenten deden amper moeite om een aangifte op te stellen aangezien je gestolen fietsen zelden nog terugziet. Vreemd was wel toen ik een keer aangifte ging doen dat de agent me vlakaf zei : "Madame, pakt u gewoon ergens een andere"....
  Mijn elektrische fiets durf ik nergens onbewaakt achterlaten aangezien die vrij duur in aanschaf was en dus waardevol om te stelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee, zoveel fietsen van jullie... Echt naar. Ik heb digitaal aangifte gedaan. Kreeg een reactie dat er verder niets mee gedaan wordt. Ik kijk elke dag of ik mijn fiets nog ergens zie. Snap dat je je electrische fiets nergens onbewaakt achter durft te laten.

   Verwijderen
 5. Mijn gestolen fiets is weer gevonden! En ik juli volgt de rechtszaak tegen de dief. Ik mag als slachtoffer aanwezig zijn in de rechtszaal, die kans laat ik natuurlijk niet lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh fijn, je fiets terug. Ik ben benieuwd hoe dat gaat met een rechtszaak.

   Verwijderen