maandag 11 februari 2019

Ook M. heeft een nieuwe baan

Zag het er vorig jaar nog even naar uit dat M. en ik allebei 7 dagen weekend zouden hebben. Gesponsord door het UWV dan :) Aangezien we wel een eind op weg zijn naar financiële vrijheid, maar het einddoel nog niet hebben bereikt, vonden we dat niet zo’n prettig vooruitzicht.

In januari startte ik al met een nieuwe baan. M. was in trek bij verschillende werkgevers. Ook wel eens leuk voor de verandering. 

Na verschillende sollicitatie- en klikgesprekken kan hij 18 februari beginnen bij zijn nieuwe werkgever. De aankomende week moet mag hij zich bezig houden met wat klussen in- en om het huis.  Onder andere een buitenlamp ophangen, dakgoten legen, keldermuur verder ontschimmelen en meer van dit soort aantrekkelijke klussen hahaha.


We staan nog een beetje in dubio over ons ‘wagenpark’. Want ik werk inmiddels op een locatie in de binnenstad. Daar ga ik dagelijks met de trein naar toe. M. wil zijn Mini graag houden. Dat snap ik. Ik hou mijn paarse Panda ook graag. 

De Mini is meer een auto voor twee personen. 
Leuk hoor de achterbank, alleen voor mini mensen :) Mijn Panda is echt voor mijn korte beentjes ideaal. Lange afstanden zijn niet echt heel praktisch. 

Dus in de categorie luxe probleem. We hebben overwogen om beide auto’s in te ruilen op een ‘familie auto’. Nadeel is dat we dan (waarschijnlijk) geld erbij moeten doen. Mijn Panda verhuren via bv Snappcar zou ook een optie zijn. Wellicht ga ik mij daar maar eens in verdiepen. Andere ideeën zijn uiteraard welkom. 

7 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie allebei een baan hebben gevonden. En ideaal dat je geen auto nodig hebt om naar je werk te gaan. Dat is een nadeel van wonen op het platteland: daar heb je echt wel een auto nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Nicole, met de auto was zo gek nog niet hoor ;) Maandag ging ik rennen om de trein te halen en kreeg ik zweepslag in mijn kuit...

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, heel fijn. We verheugen ons op de maand maart. Dan zijn de inkomsten weer ‘normaal’ en kunnen we weer verder met onze plannen.

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met allebei jullie banen! :-) Je zou eerst kunnen proberen om de panda eens een maand (of twee) te laten staan. En kijken of je 'm mist. Zo niet, wegdoen. Wij hebben een Fiat Punto en ik kom ook weleens in de verleiding om een duurdere/grotere auto te kopen. Maar waarom? Deze auto rijdt prima en als we écht grote dingen moeten vervoeren, kunnen we de auto van schoonouders lenen. Dat is eigenlijk alleen voorgekomen toen we hier net woonden, i.v.m. laminaat kopen enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neeeee, de paarse Panda kan niet weg Tom :) We passen met ons drietjes niet in de Mini. Ja, alleen als ik op de achterbank ga liggen.
   Dank voor de felicitaties. Dikke tweeverdieners, heerlijk.

   Verwijderen
 4. ik weet niet waar je woont, want er zijn plaatsen waar je echt niet zonder auto kan. Maar als dat niet zo is: weg met een van de twee. Wij hebben sinds vorig jaar mei geen auto meer. En het bevalt ... uitstekend. Maar het o.v. is hier heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen