zaterdag 9 februari 2019

Nou, we horen er bij hoor, ook wij zijn beleggers

Kijk, ik beleg al jaaaaaren. Maar ik denk dat broodbeleg niet meetelt :)
Tijdens het nakijken van al onze oude administratie voor ons boek ‘het rijke wijf van twee hoog achter’, zag ik allerlei beleggersrekeningen die wij hadden.
Bij de Postbank destijds. Dus niet zo modern als bijvoorbeeld indexbeleggen.

Eerlijk, ik ben niet zo van het beleggen. Natuurlijk snap ik wel dat het een mogelijkheid op lange termijn is om extra geld te verdienen. Of verliezen. 


Illustratie van mijn hand
Maar, M. en ik hebben eindelijk een beleggersrekening geopend. Met de naam 
7 dagen weekend (<-link naar ons Instagram account).

We hebben afgesproken dat ik mij er verder niet mee bemoei. Dat is de beste strategie denk ik. M. heeft de app van de beleggersrekening op zijn mobiel. Onze inleg was gisteren al 0,59 cent in waarde gedaald. 
Kijk, dat vind ik dus geen r.k aan. We gaan voor de lange termijn :) dat weet ik. Misschien word ik nog wel enthousiast...

Update 26-2, ‘we’ staan dik in de plus. Echt cool. 

8 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Ik vrees dat er van onze pensioen niet veel over blijft met de matige indexaties van de afgelopen jaren. Een afgelost huis en wat dividend achter de hand zullen jullie zeker op weg helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat afgeloste huis gaat lukken. Dividend ga ik mij nog iets meer in verdiepen. Qua pensioen hebben we geen gaten, maar kraters ;)

   Verwijderen
 2. Welcome at the club! Zelfs ik beleg, als "armoedzaaier" - valt wel mee hoor, maar zonder eigen koophuis, met een inkomen onder modaal - ben ik aan het proberen om tóch wat eerder met pensioen te kunnen - en met alleen spaargeld wist ik zéker dat dat niet zou gaan lukken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, nou ik zie jou zeker niet als armoedzaaier. Ben benieuwd naar je beleggingsstrategie.

   Verwijderen
 3. Haha, ik ben er juist mee gestopt, maar ik houd toch mijn twijfels als ik zie hoe laag de spaarrentes nu zijn. Zo slecht ging het beleggen nu ook weer niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja ik las het. Snap jouw opluchting volkomen hoor ;) Maar inderdaad, spaarrentes zijn zooooo laag. Alleen op onze dochter's geblokkeerde spaarrekening is het nog 1,15%

   Verwijderen
 4. Beleggen vind ik dus ook zenuwen werk.
  Daarom (en omdat mijn man er ook nix an vind), doen we het met fondsen (waarbij je dus een fondsbeheerder betaalt om het beleggen te bedenken en te doen. Niet dat ik die jongens hun salaris waard vindt, ze verdienen me wel wat ruim. Maar mijn zeneuwen vind ik het waard.
  En dan niet te vaak kijken, dan schrik je ook niet. Want als je voor de lange termijn belegt, maken die korte termijn resultaten niet uit, en wil ik daar niet de zeneuwen van hebben.

  Net het resultaat van een studieverzekering van zoonlief gezien, versus wat ik op die manier zelf had belegt: eigen beleggen (in fondsen) had 70% meer opbrengst na 20 jaar....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh die studieverzekering. Jammer hè. Wij doen nu aan indexbeleggen. Geen extra kosten.

   Verwijderen