Welke bedragen hadden we op onze Ikea kadokaarten?

De chocolaatjes van de Ikea adventskalender (<- link naar oude blog) waren al lang op. Leuk bedacht, ieder een kalender en elke dag een vakje. Hahaha. Wat een grap. Maaaaaar, er lagen dus wel 6 kadokaarten klaar. Waarvan er afgelopen zaterdag al 3 van ingeleverd konden worden.

Aangezien wij met al onze interne verhuizingen ook ‘ineens’ in de woonkamer allerlei dingen willen aanpassen, bedacht ik iets. Daar ben ik heel goed in hoor, dingen bedenken. Het liefst wil ik die dan ook direct uitvoeren. Gelukkig kent M. mij al langer dan vandaag en schrikt hij daar niet meer zo van.

We hebben een grote Pastoe kast in de woonkamer. Met boeken, tig tijdschriften, fotolijstjes, de tv en nog meer er in. Prachtige kast (google maar eens op Pastoe), maar wel een beetje GROOT.
Alleen boeken weg doen, daar ben ik niet zo goed in. En die tijdschriften... oh nee, want die heb ik nog niet allemaal gelezen en stel je voor dat er nog iets leuks in staat.

M. en dochter zijn van een ander ‘slag volk’. Niet zo bewaarderig. Langzamerhad begin ik een beetje te veranderen. Dus zocht ik 15 boeken uit die naar de kringloop mogen. (Ik kocht er ondertussen ook al weer 3 bij haha, schiet niet op zo).

En wat ik bedacht, is dat er naast onze eettafel wel twee boekenkastjes konden staan. Gelukkig wonen we heel dicht bij het blauw gele woonwarenhuis. Want zo waren we afgelopen zaterdagavond daar om 20.10 uur. In de auto keek ik gauw nog of er voldoende voorraad van de kasten waren.
Pfieuw, gelukkig nog 43 stuks. 

Via de sluipingang naar de afdeling kasten. Ja, zagen er leuk uit. Karretje, stelling opzoeken en toen zagen de pakketten er toch wel groot uit. We bedachten dat wanneer het echt niet in de auto zou passen dat we ze dan weer terug zouden brengen. Toen mochten we afrekenen. Uiteraard hoopten we op dikke bedragen op de kadokaarten uit de kalender. Helaas, slechts 5 euro per kaart....

18 jaar een relatie maakte dat we (zonder elkaar voor de bek te slaan) de mega lange pakketten (iets meer dan 2 meter) in mijn paarse Panda schoven. Om 20.50 uur waren we weer thuis.Met het in elkaar zetten van Ikea meubilair bemoei ik mij niet. Dat werkt echt heel goed namelijk. Want M. heeft mega geduld voor al die schroefjes, onderdelen en de bijpassende handleiding.Dus zondag nam hij de tijd en kijk eens naar het resultaat. Boeken op kleur. Camper boven in de kast.Poes Semmie vond het uiteraard ook erg interessant. Op de foto ook een klein gedeelte van mijn Filofax collectie. Ik kocht laatst een bruine lederen versie. Denk dat dat het niet gaat worden. Met de rest in het paars. (Voor de rest gaat het wel hoor).

Reacties

  1. Wauw, wat heerlijk dat je man zo'n kast helemaal in zijn eentje in elkaar kan zetten. Het resultaat ziet er goed uit zeg.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, die kat! Zo herkenbaar ­čśů

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten