Doorgaan naar hoofdcontent

Welke bedragen hadden we op onze Ikea kadokaarten?

De chocolaatjes van de Ikea adventskalender (<- link naar oude blog) waren al lang op. Leuk bedacht, ieder een kalender en elke dag een vakje. Hahaha. Wat een grap. Maaaaaar, er lagen dus wel 6 kadokaarten klaar. Waarvan er afgelopen zaterdag al 3 van ingeleverd konden worden.

Aangezien wij met al onze interne verhuizingen ook ‘ineens’ in de woonkamer allerlei dingen willen aanpassen, bedacht ik iets. Daar ben ik heel goed in hoor, dingen bedenken. Het liefst wil ik die dan ook direct uitvoeren. Gelukkig kent M. mij al langer dan vandaag en schrikt hij daar niet meer zo van.

We hebben een grote Pastoe kast in de woonkamer. Met boeken, tig tijdschriften, fotolijstjes, de tv en nog meer er in. Prachtige kast (google maar eens op Pastoe), maar wel een beetje GROOT.
Alleen boeken weg doen, daar ben ik niet zo goed in. En die tijdschriften... oh nee, want die heb ik nog niet allemaal gelezen en stel je voor dat er nog iets leuks in staat.

M. en dochter zijn van een ander ‘slag volk’. Niet zo bewaarderig. Langzamerhad begin ik een beetje te veranderen. Dus zocht ik 15 boeken uit die naar de kringloop mogen. (Ik kocht er ondertussen ook al weer 3 bij haha, schiet niet op zo).

En wat ik bedacht, is dat er naast onze eettafel wel twee boekenkastjes konden staan. Gelukkig wonen we heel dicht bij het blauw gele woonwarenhuis. Want zo waren we afgelopen zaterdagavond daar om 20.10 uur. In de auto keek ik gauw nog of er voldoende voorraad van de kasten waren.
Pfieuw, gelukkig nog 43 stuks. 

Via de sluipingang naar de afdeling kasten. Ja, zagen er leuk uit. Karretje, stelling opzoeken en toen zagen de pakketten er toch wel groot uit. We bedachten dat wanneer het echt niet in de auto zou passen dat we ze dan weer terug zouden brengen. Toen mochten we afrekenen. Uiteraard hoopten we op dikke bedragen op de kadokaarten uit de kalender. Helaas, slechts 5 euro per kaart....

18 jaar een relatie maakte dat we (zonder elkaar voor de bek te slaan) de mega lange pakketten (iets meer dan 2 meter) in mijn paarse Panda schoven. Om 20.50 uur waren we weer thuis.Met het in elkaar zetten van Ikea meubilair bemoei ik mij niet. Dat werkt echt heel goed namelijk. Want M. heeft mega geduld voor al die schroefjes, onderdelen en de bijpassende handleiding.Dus zondag nam hij de tijd en kijk eens naar het resultaat. Boeken op kleur. Camper boven in de kast.Poes Semmie vond het uiteraard ook erg interessant. Op de foto ook een klein gedeelte van mijn Filofax collectie. Ik kocht laatst een bruine lederen versie. Denk dat dat het niet gaat worden. Met de rest in het paars. (Voor de rest gaat het wel hoor).

Reacties

  1. Wauw, wat heerlijk dat je man zo'n kast helemaal in zijn eentje in elkaar kan zetten. Het resultaat ziet er goed uit zeg.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z