Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
01 december 2018

Lang leve mijn verslaving

Het is geen ongezonde verslaving hoor, nou, alleen voor mijn portemonnee denk ik. Ik heb het over mijn liefde voor agenda’s, notitieboekjes, stiften, pennen en potloden. Het is maar goed dat ik niet in een winkel werk waar dat verkocht wordt. 

Gisteren had ik een ‘date’ met Adine van Lekker Leven met Minder.
In het kader van de bespaarchallenge hadden we besloten om gewoon bij de I.kea te parkeren en daar ook wat te drinken. Koffie en/of thee is gratis met de ledenpas :) 
We hadden weer heel veel te bespreken. Uiteraard was ik er nieuwsgierig naar al haar Fincon avonturen en naar het verloop van haar bespaarchallenge.

We merkten dat we veel overeenkomstige eigenschappen hebben. Waar we ook hartelijk om konden lachen. Lang leve de zelfkennis en bijbehorende zelfspot.

Om terug te komen op mijn verslaving. In mijn vorige blog schreef ik over de financiële strategie planner die ik van Adine kocht. Die heb ik op A5 uitgeprint. En in onderstaande Filofax notebook omslag gedaan. Dit is een navulbaar notitieboek. Ik kocht het voor 6,99 euro bij TK Maxx.
(Gaatjes in het papier zijn gemaakt met een Arc perforator).


Ja, gedraaide foto


Door het uitsparen van parkeer- en koffiekosten kon ik vast beginnen met mijn spaarbingokaart in te kleuren. De besparing was wel iets meer dan een euro hoor. Maar deze had ik nog zo los in de portemonnee.


Ik ben erg benieuwd hoe lang ik het gebruik van de financiële planner (<- link zonder aandelen naar de webshop van Adine) vol ga houden. Het langste met 1 planner/systeem was 9 maanden #applaus Dus ik kijk hoe ver ik kom. En uiteraard wat het voor mijn financiële doelen gaat betekenen. Want volgend jaar gaat er op het gebied van inkomsten nogal wat veranderen. 

Would you like to comment?

 1. Klinkt gezellig! Ik hou alles in excel bij, maar ben een beetje "futloos" op moment. Ik heb verschillende rekeningen waar "op papier" alles goed verdeeld wordt, maar in het echt niet...Baal er een beetje van maar we hebben gewoon nog wat extra kosten voor het huis waardoor we andere rekeningen leeghalen om het te kunnen betalen. Het is psychisch, dat weet ik maar toch...Ik ga me er deze maand ook niet meer druk om maken. Ik heb voor mezelf al besloten om alles op 2 januari weer te reorganiseren en mijn aangeschafte Nibud agenda daarvoor te gaan gebruiken....toch een stok achter de deur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel herkenbaar hoor die ‘futloosheid’ Bouk. In theorie werkt onze verdeling prima. In de praktijk hebben we al dingen voor de vakantie volgend jaar betaald, vielen autokosten van de Mini van M. hoger uit. Extra kosten voor het huis zijn nooit leuk. Ja, alleen wanneer je er zelf voor gekozen hebt natuurlijk :)

   Gaaf, de Nibudplanner. Die zag ik ook nog voorbij komen. Ben benieuwd hoe die gaat bevallen?

   Verwijderen
 2. Haha, was gezellig ja :-) En achteraf gezien ook eigenlijk best knap, dat we zo'n voordelige date hadden op een plek waar de meeste mensen bijna failliet gaan ;-)

  Leuk dat je de 1 al hebt kunnen afstrepen! Ik blijf je gewoon héél scherp in de gaten houden en voor je 't weet kún je niet meer zonder deze planner. Al is het alleen maar omdat 'ie je dan haarscherp laat zien waar je nog geld vandaan kunt trekken voor nieuwe planners ;-)

  BeantwoordenVerwijderen