Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
06 december 2018

Geld uitgeven voor boeken en cursussen.

In ons ‘potjes’ systeem, hebben wij ook een maandelijks bedrag opgenomen voor ‘education’. Nu is dat momenteel lang geen 10% van onze inkomsten. 
Iets waar we voor 2019 opnieuw naar gaan kijken. Het bedrag van de afgelopen maanden was gemiddeld zo’n 45 euro per maand. Wat voornamelijk gebruikt is voor boeken.

Mijn laatste aanschaf was dit kleurrijke boek van Sylvia Duckworth.


Ik volgde haar gratis Sketch note lessons en werd geattendeerd op de voorverkoop van haar boek.

Een e-book (<- link met aandelen naar Amazon) wellicht ook een idee geweest. 
Maar ik hou van echte boeken. Tenminste als het om creatieve boeken gaat.

Ik zag dat B.ol punt com haar boek ook verkoopt. Wat mij betreft is het een aanrader. (Let op, ook weer een gesponsorde link)

Deze week maakte ik dankbaar gebruik van haar voorbeelden. Voor een visuele vertaling van een opdracht van mijn werk. En voor mijzelf tekende ik verschillende dingen.In een eerdere blogpost schreef ik al over Diane Bleck. Haar tekenstijl en manier van lesgeven past erg bij mij. Ze biedt meerdere online cursussen aan waar ik erg veel interesse voor heb. Kreeg ik toch gisteren een leuke aanbieding voor een combinatie van al haar cursussen. 

Voor ik het wist zat het in mijn winkelmandje en was het ook al betaald :) Whoohooo. Daarna rende ik naar boven om M. vlak voor het slapen gaan nog even over mijn MEGA impuls aankoop te vertellen. (Lang leve mijn 13e maand) Hij vond het superleuk, omdat hij ziet hoeveel plezier ik beleef aan het tekenen. 

Gebaseerd op de 45 euro gemiddeld per maand, kan ik in april volgend jaar nu weer iets kopen :) Maar wie weet op welke andere manier ik inkomsten ga genereren. Nou, stuitermodus weer uit hoor.


Would you like to comment?

 1. Ik vind die tekeningen altijd zo mooi! Zou willen dat ik dat ook kon! En over zo'n 'education fund' zou ik ook eens na moeten denken, maar ik vrees dat ik dan het geld voor heel 2019 inmiddels ook al heb uitgegeven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen 2019 ;) #geintje En dat tekenen is echt voor iedereen te doen/leren.

   Verwijderen
  2. Denk je dat echt? Ik dacht eigenlijk dat je hersenen dan wel op een bepaalde creatieve manier in elkaar moesten zitten om dat te kunnen 😳

   Verwijderen
  3. Ja, dat denk ik echt. Net als letters. In de juiste volgorde kan iedereen schrijven. Dus ook tekenen :)

   Verwijderen
 2. Dat ziet er leuk uit ik ga die site eens bezoeken, ik raak inmiddels ook niet uitgeletterd ;) groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, heerlijk. Nieuwe dingen leren, al aangeleerde skills bijspijkeren. Een cursus of studieboek aanschaffen voelt voor mij vaak als een cadeautje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, fijn he. Wat een verschil (voor mij dan) met vroeger. Toen vond ik leren echt niet leuk.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee om een potje te hebben voor je persoonlijke ontwikkeling! Die ga ik onthouden!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen