Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
18 november 2018

Roerige tijden

Alles wat je schrijft kan en zal tegen je gebruikt worden. 
Was ik even onaangenaam verrast toen dat onlangs gebeurde.
Even dacht ik er aan om dan maar helemaal niet meer te bloggen. 
Maar hee, het is mijn leven, ik schrijf over hoe ik mij voel en hoe ik tegen dingen aan kijk. Al moet ik zeggen dat ik even aardig van ‘de leg’ was. 

Afgelopen week had ik gelukkig weinig tijd om er over na te denken. Want, mijn schoonouders gingen emigreren en het huis waar ze 50 jaar in gewoond hadden moest leeg.

Maandag sliepen we voor de allerlaatste keer in M.’s ouderlijk huis.
Dinsdag brachten we mijn schoonouders naar Schiphol. Dochter kwam met de trein naar Schiphol. 
Ze had bijzonder verlof gekregen van school voor het afscheid.

Heel raar hoor, om mijn schoonouders zo uit te zwaaien. 
Uiteraard weten we dat ze het bij mijn schoonzus heel goed gaan hebben. 

Na het afscheid reden we terug naar het huis, want via M.arktplaats had ik nog het bed en de wasmachine te koop aangeboden. Voor het bed kwam ‘s middags iemand kijken. De dame in kwestie had er zeker belang bij en zou woensdagavond haar man sturen om het bed te halen.

M. en ik hadden een hotel in Scheveningen geboekt. Lang leve vakantie veilingen. Er kon voor een nacht een extra bed voor onze dochter bijgeplaatst worden. Parkeren bij het Zwarte Pad was gelukkig gratis. We hadden nog een bioscoopbon en zo gingen we ‘s avonds met ons drietjes naar Bohemian Rhapsody. Prachtige film. Mooi gemaakt en ook al was ik vroeger niet echt een Queen fan, ik vond de muziek heerlijk om te horen. We sloten af met een drankje bij het Kürhaus.

Woensdag ochtend hadden we ontbijt aan zee. Fijn om met ons drie zo samen te zijn. Na het ontbijt brachten we dochter naar het station. 
Ze moest natuurlijk gewoon weer naar school.
Wij vertrokken richting ouderlijk huis. ‘s Avonds zouden namelijk het bed en de wasmachine opgehaald worden. Tevens mochten we het grof vuil buiten zetten en konden we alles voor de kringloop sorteren. 

Deze bank wilde de kringloop niet #snapik

Het verliep voorspoedig. Leuke ontmoetingen met kopers en transporteurs. Onverwacht hulp van iemand met de mega grote bank die bij grof vuil moest. (We hadden voor alle zekerheid een kettingzaag meegenomen, maar die hoefde we niet te gebruiken :)) We waren helemaal blij dat alles zo voortvarend ging. Tot M. en ik richting hotel wilden en de autosleutel was verdwenen. Hai, wat een stress. Na tig keer alles na te hebben gekeken, nog geen sleutel. Gelukkig konden we met de bus naar het hotel.

Detail van de kast

Dat werd een korte nacht, want ik zou de volgende ochtend met de trein terug naar huis voor de reservesleutel. Om 6.33 uur vanaf Den Haag centraal vertrokken en om 14.24 uur weer terug op Den Haag Laan van NOI. Met sleutel. Ondertussen had de kringloop de kasten en dergelijke al opgehaald. Vervolgens hebben we nog gauw een koelkast naar de milieustraat gebracht en waren we net op tijd terug voor de inspectie van het huurhuis.

We hadden een auto gehuurd om alle extra spullen mee te nemen. 
Beide auto’s volgeladen en op pad. 
Rond 19.15 uur waren we thuis. H e l e m a a l gesloopt. 
Maar wel trots dat alles gelukt was. Sleutel hebben we helaas nog niet weer gevonden. Dus dat wordt een nieuwe bestellen. 


Would you like to comment?

 1. Wat een schrik de autosleutel weg, maar beter de sleutel dan de auto. Ik hoop dat je de negatieve reaktie hebt losgelaten waarover je aan het begin van je verhaal schrijft. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zeg dat wel Elly. De negatieve reactie zegt gelukkig meer over de persoon die het heeft geuit dan over mij.

   Verwijderen
 2. Dat is rot dat je door een bloglezer zo van de leg was. Ik heb het ook meermalen gehad. Sommigen zijn er echt op uit om te kwetsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg bijzonder. Ik bedoel niemand hoeft mijn blog te lezen.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je gewoon door blogt. Veel mensen vinden wat van je maar het draagt niet zo veel bij behalve dat wat hun bezighoudt. Een ander standpunt is altijd interessant als het zorgt tot nadenken en er dialoog kan zijn. Uiteindelijk zegt het iets over de reageerder. Gelukkig heb je vooral veel positieve lezers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gelukkig is 99,9% van de reacties heel leuk. Uiteraard kan ik andere standpunten waarderen hoor. Raar eigenlijk dat zo’n negatieve reactie dan zo blijft hangen.

   Verwijderen