maandag 5 maart 2018

Ken u zelf en uw cv ketel

Hoe goed ken jij je cv ketel? Ik na vorige week wel heeeeel goed. 's Ochtends kreeg ik van M. een appje, dat hij niet had kunnen douchen. Geen warm water. Dus ik aan de scharrel (letterlijk en figuurlijk, want zo vlot was ik nog niet in mijn bewegingen).We hadden gelukkig wel gewoon verwarming. De cv ketel stond niet in storing. Maar zowel uit de kranen bij de wastafel, als bij de douche kwam geen warm water. Dus... pakte ik de handleiding erbij en keek werkelijk alles na. (Echt een aanrader om beter kennis te maken met de cv ketel).

Oplossing zou kunnen zijn, het ontkalken van de douchekop. Nou, dat was geen overbodige luxe zeg maar. Ik ontkalkte ook direct maar de thermostaatkraan van de douche. Hiervoor gebruikte in mijn favoriete ontkalkingsproduct van E.cover. (het kan vast wel consuminderiger en ecologischer hoor, maar dit werkt prima voor mij). 

Helaas hielp dit niets. Gelukkig was het wel b l i n k e n d schoon. Ik ontdekte dat na de APK en servicebeurt van vorig jaar, dat de ketel nog niet weer op de eco stand stond. Dit heb ik natuurlijk wel aangepast. Ik was bijna van plan om mij met een natte lap (lees washand) beneden bij de boilerkraan in de keuken te gaan wassen. Maar ik dronk eerst een theetje. 

Later op de middag kreeg ik spontaan weer warm water bij de kranen boven. De douchekop gaf nog weinig straal. Dat heb ik verholpen door een rubberen ringetje aan de binnenkant te verwijderen.

Nou, helemaal blij. Ik vond mezelf best stoer dat ik het zelf had opgelost. (Waarschijnlijk was door de heftige vrieskou er iets bevroren aan de ketel hoor, maar dat mag de pret niet drukken).


3 opmerkingen:

 1. Kijk jou eens lekker bezig zijn! Maar zou wel oogje in het zeil houden met de CV, ineens geen warm water is vaak een voorboden voor meer elende (ervaring, yup!)
  Oh, gewoon azijn werkt ook prima tegen de kalk, nog milieu vriendelijk en goedkoper ook (wel minder makkelijk in toepassen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, stoer voel je je dan he? Dochter weet nu ook hoe ze het gas en de cv helemaal uit kan zetten? Ik was een gewilde huisgenoot in de tijd dat ik op kamers zat omdat ik zo goed alle cv's aan de praat kreeg, kon bijvullen of uitzette als er gevaar leek te zijn.
  Hebben jullie een koolmonoxidemelder? Zijn regelmatig in de aanbieding en echt, echt...zo belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien zit je drieweg klep wel vast aangezien verwarming nog wel werkt.. dan schakelt die niet goed meer om naar warmwater

  BeantwoordenVerwijderen