Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
04 februari 2018

Hypotheek onder de 67.000 euro

Dank voor alle meelevende reacties op mijn vorige post. En de handige tips. Ondertussen gaat het leven hier 'gewoon' weer door. M. en ik stelden wat financiƫle doelen voor 2018, om ze vervolgens ook weer aan te passen. Wel of niet aflossen? Geld apart voor beleggen, crowdfunding en overige mogelijkheden?Ons 'aflosdoel' van 2017 hadden we niet helemaal waargemaakt voor ons zelf, met de aanschaf van een tweede auto.

Door de blauwe Mini voor M. veranderden er een aantal dingen. Extra benzine. Auto verzekering en motorrijtuigen belasting. De verwarming deed het niet in de auto. Dat was al zo bij aankoop. De verkoper zou dit oplossen maar heeft dat niet helemaal waargemaakt. Daardoor hadden we direct al wat onvoorziene kosten. Gelukkig nog geen 100 euro, maar toch.

De voorlopige teruggave van de belastingdienst hebben we aan laten passen. We besloten om het bedrag wat we op jaarbasis terug krijgen, vast extra af te lossen. Als het goed is, is de hypotheek nu onder 67.000 euro. Ik las laatst op het blog van Zuinigaan dat ze hypotheek vrij is. Heerlijk zeg. Dat is ook ons streven.

Al gaan we wel meer geld apart zetten voor overige mogelijkheden. Eeuwig in het aardbevingengebied blijven wonen lijkt ons geen prettig vooruitzicht. We hebben net een scheur ontdekt in onze badkamer muur. Gelukkig geen grote, maar wel vervelend. 

Ach, we prijzen ons maar gelukkig met een dak boven ons hoofd. Een goede gezondheid en nog elke dag blij met elkaar.Would you like to comment?

 1. Al een mooi laag bedrag aan hypotheek. Dat hadden wij ook in onze vorige huis aan hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zitten nu bijna op het bedrag welke we aan huur betaalden voor onze flat twee hoog achter :)

   Verwijderen
 2. Wat naar, na al het geld en verbouwingen een scheur in de badkamer. Dat geeft een andere kijk op wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, helaas is de badkamer steeds lelijker aan het worden. Scheur, loslatende gestucte wanden, afgebladderde verf van de nieuwe kozijnen. Dus we hebben straks (helaas) weer genoeg te doen.

   Verwijderen
 3. Fijn zo'n hypotheek bedrag... Wij hebben vorig jaar ons huis gekocht en hij is al mooi aan het dalen...Maar wij willen ook extra aflossen hoor. Maar eerst hebben we even wat extra kosten; nieuw dakkapel, nieuwe dakbedekking op de andere dakkapel, de wc is net klaar, dus als dat allemaal betaald is gaan we sparen voor de aflossing! En de leuke dingen des levens...

  BeantwoordenVerwijderen