maandag 5 februari 2018

Geld terug van de energieleverancier

Altijd leuk, een jaarrekening waarbij er geld terug komt.
In dit geval van de energieleverancier. De opbrengst van de zonnepanelen was helaas beduidend minder. Gevalletje minder zonuren en ook wat groene aanslag op de panelen zelf.

Dit is inmiddels door M. verwijderd. Met grote dank aan hulp (en materiaal) van mijn vader om dit te kunnen doen. Hopelijk wordt het een zonniger jaar. 

We hadden minder gasverbruik. Dit komt vermoedelijk door de geisoleerde kruipruimte. Plus het was een minder koud jaar. We krijgen iets meer dan 189 euro terug. En ons voorschotbedrag gaat van 62 naar 60 euro per maand.

Het bedrag van de teruggave zetten we in voor een extra aflossing op een van de duurzaamheidsleningen. We hebben nog meer leuke geldzaken in het vooruitzicht, daarover binnenkort meer.

9 opmerkingen:

 1. Ook wij kregen deze week de jaarrekening en geld terug! Heerlijk, ik loop al weer door het huis te kijken of ik nog ergens energie kan besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik deed zojuist het buitenlicht weer uit omdat ik het zonde vond om de lampen nog te laten branden :) En ik verwachtte niemand meer bij de deur.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je geld terug krijgt en een laag bedrag hebben jullie per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe maken jullie je zonnepanelen schoon? Ik heb bij plaatsing met de leverancier contact gehad over onderhoud, en die vertelde dat er een coating op zat en dat schoonmaken averechts zou werken. Wij maken ze dan ook niet schoon. Er poept eens een vogel op en het regent weer schoon. Lijkt het vanuit het raam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kunnen vanaf het dakkapel net bij de zonnepanelen. Mijn vader heeft een lange stok, daaraan een inwashoes die ook gebruikt wordt bij het ramen lappen. Heet water en een klein beetje schoonmaakmiddel. Er zat bij ons op de panelen wat groene aanslag. De coating verschilt denk ik per type zonnepanelen. Als het niet nodig is zeker niet doen natuurlijk.

   Verwijderen
 4. Dat is mooi! Het herinnert me er trouwens aan dat wij nog geen jaarafrekening gehad hebben... toch eens even inloggen en checken. Ik vrees dat het bijbetalen wordt, daar stevenden we in ieder geval de laatste keer op af :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je inmiddels een jaarrekening ontvangen Adine? Zoja, hopelijk is het meegevallen vwb bijbetalen.

   Verwijderen
 5. Lekker bedragje! Wij krijgen hem in maart... We betalen zo veel dat ik het zo jammer vind van het bedrag, maargoed...het is op de bewoners hiervoor geschat en blijkbaar verbruikten die enorm veel gas...Wij niet dus dat scheelt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen