Doorgaan naar hoofdcontent

Kerst, bomen en vakantie

Op 5 december, gaf ik mijzelf het grootste kado van dit jaar. Vakantie :) Vanaf vandaag tot en met 1 januari. Hoe gaaf is dat? Ik sliep vanmorgen uit tot een uur of 10. Maakte verlaat ontbijt voor dochter die na een uurtje school een tussenuur had. Dronk lekker een koffietje samen met haar. Gebruikte de eerste Rituals producten uit de adventskalender. Ontdekte dat knalrode nagellak toch echt een basislak eronder moet hebben (lees, de rode kleur is in mijn nagels getrokken, beetje jammer).

Ik vulde de wasmachine en zette de tijdsklok aan dat deze pas over 3 uren start. Want, ik ken mijzelf ondertussen heeeeeel goed. Alles wat ik graag zou willen doen, ga ik pas doen, wanneer ik alles heb gedaan wat ik denk dat ik moet doen. Zoals was, opruimen, schoonmaken, boodschappen doen etc. Uiteraard laat ik niet alles liggen voor man en kind om te doen (leek mij wel een strak plan, maar ook een beetje zielig).

Maar, dan ga ik nooit doen wat ik wel graag wil doen en waarom ik ook vrij heb genomen. Dat is creatief bezig zijn. Het rijke wijf van twee hoog achter boek, of wat het dan ook gaat worden, uit mijn hoofd en op papier. Een website maken voor M. en mij (de proefversie heb ik in november al gemaakt) voor ons nieuwe plan voor 2018. Kerstkaarten schrijven. Afspreken met mensen die ik lang niet gezien heb. Musea bezoeken. Plus uiteraard nog heel veel andere plannen, die in het afgelopen jaar wel ergens in mijn hoofd zaten.

Bovenal ga ik genieten, met een grote G. Want ik besef steeds meer dat vrije tijd + goede gezondheid + (zak)geld mijn grootste rijkdom is. Naast uiteraard ons leuke gezin en k.tkat Semmie.


Om elke dag creatief bezig te zijn doe ik mee aan december daily van Cafe Analog (<- link naar website). Erg leuk om geinspireerd te worden door anderen die daar ook aan mee doen. Om zonder mijn eigen creaties te vergelijken met die van een ander aan de slag te gaan.

Kerstboom en beste kado ooit 

Afgelopen weekend hebben wij (nouja M. en dochter, ik mag mij er niet mee bemoeien) de kerstboom opgezet. Ondertussen werden in de voortuin 3 leibomen en berkenhaag struikjes geplant. Door onze buurman en zijn zoon. Ik voelde mij ietwat bezwaard, om vanaf de bank toe te kijken :) 

Het ziet er super uit, zowel de boom binnen als de voortuin. Normaal heb ik in december altijd een ernstige behoefte aan 'winterslaap'. Voor het eerst sinds een lange tijd heb ik ook 's avonds nog voldoende energie over. Kan ook door mijn nieuwe supplementen komen bedenk ik net.  Hoe dan ook, ik ben er blij mee. 

Reacties

 1. OOOOHHHH! ! Zo'n lange vakantie, dat wil ik ook!!!! Ik moet nog even werken, en dan kijken hoe lang ik vrij "mag".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo lekker. Al was het even wennen. Weet je al hoe lang je vrij bent?

   Verwijderen
 2. Oh wat heerlijk zo lang vrij!! Ik mag nog 2 week werken en dan ook een dikke week vrij..heerlijk. Geniet er lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welke film was het?

  Merry Christmas

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi