Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
23 december 2017

13e maand en verzekeringsperikelen

De was hangt, de vaatwasser (oohh de luxe haha) draait. M. is uit eten/borrelen. Dochter is op verjaardag en gaat daarna 'op stap' en 'moeke' zit thuis. Samen met k.tkat poes Semmie.

Gisteravond waren we de hysterie van kerstboodschappen doen nog net voor.
In 50 minuten hadden we 3 winkels gehad, 4 tassen gevuld, hield de postbezorger ons aan (vlak bij de uitgang van het parkeerterrein, hij herkende mijn auto). Hij had nog een pakket voor ons.

Dus nu zijn we klaar voor de kerstdagen. Tenminste, zo voelt het wel :)Mijnheer en mevrouw kerst, staan er goed bij zo tussen de kerstballen in het windlicht :)
De 20e ontving ik reeds mijn salaris en 13e maand. Deze viel een stuk hoger uit dan ik dacht. Uiteraard had ik hier geen moeite mee.

Over die verzekeringsperikelen. Ze zijn niet groot hoor. A.s. donderdag gaan we kijken voor een tweede auto (jaaaa, M.'s droom komt na 15 jaar uit, een echte Mini, voor hemzelf). Onze huidige verzekeraar, biedt de mogelijkheid voor een verzekering op zijn naam, met de korting die ik (nouja, wij) de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Waar we ons nog wel even in moeten verdiepen, is onze zorgverzekering. Dan met name de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen (<- link, zonder aandelen :))

In het tijdschrift Fiscalert van december staat nog een interessant artikel, met het nut van vergelijkingssites.Zo geeft Fiscalert als tip, dat een internetpolis met dezelfde dekking soms goedkoper is. En dat afsluiten bij een vergelijkingssite goedkoper kan zijn, dan rechtstreeks afsluiten bij de desbetreffende zorgverzekeraar. 

Op de onderste foto zie je meerdere vergelijkingssites. Wij gebruiken eigenlijk altijd die van Independer 

Waarom? Omdat ik 1x per jaar leuk contact heb met Ferdy (<- zie foto). Hij vraagt mij om een gunst, in de vorm van een blogpost, waarvoor ik dan een kleine vergoeding krijg :) Door zijn verzoek bedenk ik altijd weer dat wij nog even moeten kijken qua verzekering,  dus het werkt tweeledig. 

Ik vermoed dat alle georganiseerde bloglezers hier hun verzekeringen al goed geregeld hebben voor het komende jaar. Zo niet, dan is dit wellicht goed als geheugensteuntje. 

Morgen gaan wij naar een theatervoorstelling, mijn Vrede, van Marcel Hensema (Fokke uit Hollands Hoop). Daarna lekker uit eten. De kerstdagen lig ik in een gestreepte joggingbroek onder de boom denk ik. Welke plannen heb jij?

Would you like to comment?

 1. Ik heb me wederom niet bezig gehouden met mijn zorgverzekering. Kan me er niet toe zetten en die keren dat ik oppervlakkig heb gekeken kon het nauwelijks goedkoper en dan is het gedoe het me niet waard.

  Veel plezier bij Marcel Hensema! Je jeugdliefde :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar hoor. Als het goed loopt, dan loopt het goed. Ja, mijn jeugdliefde ;)

   Verwijderen
 2. Pyjama hier! Plus een stapeltje boeken, een brei- en een haakwerkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ferdy, daar heb ik in het verleden ook wel eens voor geschreven. Leuke man....


  Gezien mijn leeftijd wil ik alleen maar een zorgverzekeraar die toegang geeft tot alle artsen en waar ik, wanneer ik dat wil, ook in Belgiƫ of Duitsland geholpen kan worden.

  Kom ik uit bij DSW.

  Dsw is waardeloos voor alternatieve geneeswijzen, mondhygieniste enz, enz. Maar ja, vrije artsenkeuze, is belangrijk.

  Ze sporen fraudegevallen beter op dan andere zorgverzekeraars. Dat vind ik prettig. Fraude is niet sociaal en jaagt de premie omhoog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over DSW gelezen dat ze een prima klantenservice hebben. En zo is ervoor ieder gelukkig een passende verzekering.

   Ferdy is inderdaad aardig ;)

   Verwijderen
 4. Wij blijven maar gewoon zitten waar we zaten met de zorg, heb te veel nodig om te gaan gissen of een andere verzekering wel de goede bied.
  Doe wel elk jaar een poging maar kom toch steeds weer terug op mijn huidige..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn (even afkloppen) verder heel gezond en kunnen toe met de basis + chiropractie.

   Wanneer er meer wenselijk/noodzakelijk is zoals jij schrijft, dan snap ik dat je erop wilt vertrouwen dat alles geregeld is zoals het is.

   Verwijderen
 5. Via prizewise 40 euro per maand bespaard op ons totale verzekeringspakket.
  Even jaarlijks checken kan geen kwaad.
  Uitbuiken nu,pfff tijd voor de oliebollen.
  Prettige vakantie en genietze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een (erg) leuke besparing zeg. Inderdaad hier na drie dagen (vr)eten weer klaar voor een normaal ritme.

   Verwijderen
 6. Slim bekeken van Ferdy! Ik ben net weer terug overgestapt naar Anderzorg, dus dat puntje kan ik weer van mijn lijstje strepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen