Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
22 november 2017

Overwaarde opmaken versus extra aflossen

Morgen is het al weer twee weken geleden. Ik nam spontaan een vrije dag en kreeg via mijn blog een verzoek voor een interview in de Volkskrant. Het ging in mijn geval over extra aflossen. Of ik daar iets over wilde zeggen. Uiteraard. Ik praat hier graag over. Niet omdat ik nou zo'n expert ben, maar ik vind het een interessant onderwerp. 

Er moest ook een foto bij. Ik dacht (en zei) geen probleem. Want dochter had laatst wat leuke portretten van mij gemaakt. Maar... er zou een fotograaf worden gestuurd, oh... dus....
Ik liep bh loos in mijn huissetje. Niet het allercharmantste zeg maar qua 'look'. 

Dus trok ik gauw mijn lievelingsjurk aan. Plamuurde mijn gezicht. Gebruikte wat schuim om mijn wilde krullen enigzins te fatsoeneren en wachtte op de fotograaf. Ik kan niet door voor Hollands Next Topmodel hoor. Want de fotograaf moest wel heel veel foto's maken :) ik mocht namelijk niet lachen.

Hier (<- klikkerdeklik) vind je het artikel. 

Would you like to comment?

 1. Tof! Vanaf nu dus: het beroemde rijke wijf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Tom.... dat valt wel mee hoor. Bekende Noorderling (in wording :))

   Verwijderen
 2. Je staat leuk op de foto :-) En fijn om te zien dat maandelijkse lasten dalen bij extra aflossing. Bij ons is het de afgelopen drie jaar ook supersnel gegaan. Ik denk over een jaar of drie vier hypotheekvrij. Ben ik ook 55 :-)
  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow, over 3 tot 4 jaar al. Zou ik ook wel willen. Wie weet welke wonderen er nog gebeuren.

   Verwijderen
 3. Heb het gelezen en herkende je van je blog! Jouw verhaal was een mooi contrast met de dame erboven die rustig flink had bijgeleend op de overwaarde van haar huis om haar zolder te verbouwen. Die kant gaat het blijkbaar weer op, we zullen het zien! Groet, Chris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zette ons aan het denken. Of we ooit weer geld zullen lenen voor een verbouwing. Ik denk wel voor verbouwingen die op termijn geld besparen. Al zou het nog fijner zijn om dat geld gewoon beschikbaar te hebben natuurlijk.

   Verwijderen
  2. Dat vind ik altijd lastig om te bepalen, ga ik sparen en dan de verbouwing doen of een extra aflossing. Ik maak nu elk jaar een 5 jaren plan en schaaf dat elk jaar bij zodat het een voortschrijdend meerjaren iets wordt met must haves en nice to haves. Maar het blijft vaak op 2 gedachten hinken. En dan stort letterlijk de keuken in en is het geen keuze meer maar moeten zoals vorig jaar gebeurde.

   Verwijderen
  3. Oei, hopelijk geen gewonden bij het instorten. Hopelijk heb je dan nu een must have die direct ook nice to have is ;)

   Verwijderen
 4. Mooie foto! En goed verhaal natuurlijk, maar dat is voor OSM natuurlijk gesneden koek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OSM daar moest ik even over nadenken haha. Al vragen we ons hier thuis ook wel af of we het geld anders kunnen laten ‘renderen’. Al geeft het zien dalem van de maandelijkse lasten wel veel voldoening.

   Verwijderen
 5. Leuk artikel uiteraard en wat een mooie foto zeg! heb je die digitaal mogen krijgen voor prive gebruik? :-) Mooie sfeervolle woning daarootjes in het Noorden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas niet Rose. Ik kan de fotograaf nog eens vragen. Jaja, zeker sfeervol huisje. Het vele klussen heeft geloond. Dank voor het compliment.

   Verwijderen
  2. Ik zou het vragen, is jouw portret. Wij hebben ooit in een boekje gestaan en kwam ook fotograaf langs, die stuurde wel de foto’s op. Goed om nog na te vragen.

   Verwijderen
 6. Mooie foto bij een mooi verhaal.
  De prijzen in de Randstad zijn helaas nog steeds niet te vergelijken met die in de Noordelijke provincies. Nog steeds geldt locatie locatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja voor de prijs van ons huis koop je in de randstad misschien een garage. Bijzonder hè.

   Verwijderen
 7. Ik vind dat ze wel iets positiefs erbij hadden mogen zetten over je manier van leven, ipv alleen maar zuinig. En dan mocht je ook al niet lachen. Terwijl je zon topleven hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja zuunig wief... verwarming laag, op alles besparen ;) fijn dat jij en hopelijk meer lezers weten dat wij inderdaad een rijk top leven hebben.

   Verwijderen
 8. haha, wat een lol, wel het stuk gelezen maar je totaal niet herkend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi stuk. Wij hebben hetzelfde voornemen: aflossen in 10 jaar. Ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen