Doorgaan naar hoofdcontent

Graag heeeel hard duimen voor mij

Update: Na de bijzonderste sollicitatie ooit, heb ik mij teruggetrokken uit de procedure. Waarschijnlijk was mijn kans toch al nihil. Nu zal ik dat niet weten. Interessante dingen geleerd. Uiteraard ook verbeterpunten voor mijzelf er uit gehaald. Trots op mijzelf dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Uiteraard vannacht wel 6x het gesprek weer over gedaan. 

Spanning en sensatie. Voor mij dan. Want ik heb mijzelf 'op de arbeidsmarkt gegooid'. Een aantal weken geleden zag ik een onwijs leuke vacature voorbij fietsen. Zo eentje waarvan ik (in goede zin) de kriebels kreeg. Dus belde ik voor iets meer info. Had een prettig gesprek. Stelde het schrijven van een motivatiebrief uit tot het laatste moment. Bedacht dat ik alleen een brief + cv ook wel erg saai vond. (Of zoals een collega zei, niet Christel achtig). Dus tekende ik de gevraagde kwaliteiten voor de functie uit op mijn manier. Liet mijn perfectionisme los (iets met mooiere kleuren in het echt dan op de scan, verkeerd papier, uitlopende stiften etc). Stuurde het geheel digitaal in. En nu mag ik vanmiddag om 14.15 uur op gesprek.

Uiteraard vind ik dat (om met dochters woorden te spreken) vet spannend. Want een half uur om mijzelf 'te bewijzen' tegenover 4 mensen die ik nog niet ken, nou, dat valt niet in mijn categorie van hobby zeg maar.
Maargoed. Extra deo op + een hemdje voor het opvangen van het zweet op mijn rug. Mijn enthousiasme wel een beetje behapbaar houden voor anderen. Mocht je dit op tijd nog lezen, duim je dan heeel hard voor mij? 


Reacties

 1. Heel veel succes en prachtige motitivatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit moet toch helemaal goed komen, super gedaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat origineel gedaan zo.
  Inmiddels heb je gesprek al achter de rug. Hopelijk klikte het, ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je valt zeker op in de stapel doorsnee CV's en brieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En? Hoe is het gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slechtste gesprek ooit, kleine update boven aan mijn post.

   Verwijderen
  2. Dit was gewoon een oefening voor de volgende geweldige baan die op komst is!

   Verwijderen
  3. Dit was gewoon een oefening voor die geweldige baan die gaat komen!
   Carla

   Verwijderen
 6. Wat origineel gedaan! Jaloersmakend gewoon.
  Ik hoop dat je niet uitgegleden bent over je zweet ;-)
  Heel veel succes gewenst, maar ik zie dat je het gesprek al gehad hebt.
  Heel benieuwd naar de uitkomst natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik had echt hele andere verwachtingen. #zachtuitgedrukt

   Verwijderen
  2. Heel jammer dat het zo gelopen is, maar ergens verbaasd het me niet (gezien mijn eigen ervaringen).

   Verwijderen
 7. Leuk aangepakt! Ik begrijp dat je je teruggetrokken hebt na het gesprek, toch? Vielen de eventuele mogelijkheden tegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor mogelijkheden genoeg. Meer dan in mijn huidige functie. Maar absoluut geen klik.

   Verwijderen
  2. Oh, en die klik is ZO belangrijk! Jammer, maar goed dat je er van geleerd hebt 0- dat neem je weer mee naar een volgende poging, toch? mRS. h TE b

   Verwijderen
 8. Juist doordat je je heel erg als jezelf hebt opgesteld (mooie manier van jezelf presenteren, goed gedaan!), is nu al helder dat je geen klik hebt. Op zich jammer, maar wel prima dat je er verder niet te veel tijd& energie in hoefde te steken.
  En zo lekker doorgaan tot je de klik wel hebt. Want dan speer je door de procedure en ga je ergens heel veel goede dingen doen, dat geloof ik echt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een verlaat bedankje op je opbeurende reactie. Ik hoop zeker dat ik binnenkort ergens heel veel goede dingen ga doen.

   Verwijderen
 9. Wees er trots op en blij mee DAT je uitgenodigd was.
  Dus ergens heeft je CV wel iets losgemaakt. Echt niet dat ze een uur tijd gaan verspillen aan een kandidaat die bij voorbaat al niks is.

  Blijf jezelf altijd trouw; geen klik is dodelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stond je reactie nog bij de goed te keuren reacties zeg ^-^ lekker attent van mij. Nou, ik vind het aardig dat je denkt dat mijn cv iets had losgemaakt hoor. Er waren maar 3 (interne) kandidaten. Dus ze moesten wel haha. En ik kreeg een half uur. Maar je hebt gelijk, ik mag blij zijn dat ik was uitgenodigd. Van manlief weet ik hoe vervelend het is, wanneer hij bv niet eens een reactie kreeg op zijn brief.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat ik nou hele dagen aan het doen ben nu ik niet meer werk

De vraag van vandaag Of ik mij niet verveel? Ehhh nou nee. Wat ik dan hele dagen doe nu ik niet meer werk? Nou dit dus. Zoveel mogelijk genieten.  Klussen :), breien, haken, schrijven, tekenen, koken, moestuinieren, lezen, cappuccino’s drinken met M.  Plannen maken, dingen bedenken, vrienden bezoeken en nog veel meer. Geniet van het leven, soms duurt het maar even. Bij de geboorte ploept er geen cellofaantje uit met handleiding en uiterste houdbaarheidsdatum.

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk