donderdag 31 augustus 2017

Een goed bewaard geheim

Dat ik graag creatief bezig ben, als ik haken en breien, dat heb ik hier wel een laten zien op mijn blog. Niet zo vaak, want ik heb nog een beetje de overtuiging dat mijn blog, door de blognaam, toch wel over dingen moet gaan die met financiën te maken hebben.

Beetje bij beetje kan ik die overtuiging laten gaan. Want voor mij zit rijkdom in zoveel meer dingen dan alleen geld.

Heb ik ooit wel geschreven dat ik ook een wollige wegwinkel heb had?In juli van dit jaar bestelde ik twee bollen verloopgaren. Daar had ik een leuk idee voor. Nu heb ik bijna dagelijks leuke ideeën haha. De uitdaging zit hem bij mij in een keuze maken uit al die dingen die mijn hersenpan binnen poppen.
In dit geval ging dat goed. Na een tweetal pogingen werd het wat ik in gedachten had. Een lang vest. Overdwars gebreid. Mouwen en onderste boord ook gebreid en de paarse boord gehaakt. 

Voor nog geen 21 euro aan garen (inclusief verzendkosten). De uren van het maken reken ik niet mee hoor. Dat valt voor mij onder ontspanning.

Maar dat geheim is dus die wegwinkel. Deze werkt met verzending rechtstreeks vanaf de fabriek in Turkije naar het adres van de bestellende persoon. Hoe handig is dat? Ik ben dol op post versturen hoor, daar niet van. Maar op deze manier hoef ik geen voorraad aan te houden. En zijn de prijzen ook laag. 

Dus mocht je iemand kennen, die van handwerken houdt. Geef de link gerust door :) Op die manier compenseer ik mijn eigen garenvoorraad nog een beetje. 

Voor de liefhebbers van Facebook. Daar heb ik een pagina. Met veel gave (bijna allemaal) gratis patronen. 


Heeft het toch nog iets financieels. Ja voor mij dan hoor, haha, wanneer iemand een bestelling plaatst, ontvang ik een kleine vergoeding van de leverancier. Altijd leuk.

Nou volgende keer weer iets voor ook de niet creatievelingen.

11 opmerkingen:

 1. Mooi gem(h)aakt joh! Prachtig, geniet van het dragen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Adrianne. Volgende week ga ik weer werken en dan doe ik het zeker aan.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi vest is het geworden!
  Slim zo'n wolwinkel, ik ga eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anita. Ook heerlijk lichtgewicht. Hopelijk wordt het lekker weer volgende week.

   Verwijderen
 3. Dat webwinkeltje - dat wist ik nog niet! Ik ga er eens kijken (maar eigenlijk heb ik nog wel "wat" wol liggen ;-)), en misschien ook een goede tip voor mijn breiclub!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha... lid van de 'wat' wol club hahaha #herkenbaar *fluit en kijkt de andere kant uit* Heb jij een breiclub? Gaaf. Zo gezellig samen zijn en dan breien en beppen?

   Verwijderen
  2. Ik heb een hele inbouwkast vol lappen en wol - iemand meer? ;-) Ik vond vorige winter inderdaad een breiclub in de buurt - op mijn vrije dag, en bereikbaar - was helemaal blij! Breien en beppen gaat ivm mijn slechte gehoor niet heel goed samen - ik moet kijken wil ik kunnen praten ;-).

   Leuk, als het weer slechter weer wordt ga ik weer! (Dan heeft de tuin minder aandacht nodig, en hoef ik er niet zo nodig meer op uit met de fiets...)

   Verwijderen
 4. Haken of breien is ook besparen, bv dikke warme trui dan kun je de kachel ook lager zetten.....dus besparen!
  Jammer ik doe niet aan Facebook ed....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. Hier liggen ook de gebreide en gehaakte dekentjes weer te wachten voor winterse avonden op de bank.

   Verwijderen
 5. Heel erg leuk en mooie kleurencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi vest! Ik heb uiteraard op de webwinkel voor wolletjes gekeken. Dat verloopgaren is prachtig en die prijzen zijn echt goed te doen. Maar ik mag van mezelf pas aan iets nieuws beginnen als mijn voorraad op is...
  Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen