woensdag 26 juli 2017

Van leren jas naar agenda

Vorige week begon de vakantie voor dochter. Voor dat het zo ver was, hadden we erg veel stress hier. Want dochter stond er niet goed voor, cijfertechnisch zeg maar en mocht Havo 3 niet een jaartje overdoen. Ze moest 'afstromen'. Dat wisten wij uiteraard al sinds april (al hadden we de hoop dat ze nog over zou gaan). Al die maanden was er de speurtocht naar een andere school. Afgelopen vrijdagmorgen (de laatste dag voor de vakantie) hadden we om 9 uur een intake gesprek en wisten we dat ze na de vakantie dus ergens terecht kan.

Mijn gezicht vertoonde naast 20.000 extra rimpels, ook ineens spontaan weer pukkels en zaterdag 'schoot' het in linksonder in mijn rug. Hoezo stressgevoelig? Gisteren bij de chiropractor bleek het niet mijn rug te zijn, maar een verkramping in mijn bilspieren (die zijn nogal groot haha, dus dat kan). Door de verkramping zat er een zenuw ietwat in de knel, wat de pijn verklaarde. Binnen een kwartier weer opgelost. Tranen gedroogd, vandaag lekker lamlendig met een breiwerkje op een ligbedje in de tuin gelegen en morgen hopelijk alles weer normaal. 


Voor de afleiding van de stress van de afgelopen periode ruimde ik veel op (altijd goed). Daar kwam ik een oude leren jas van mijn oma tegen. Bewaard om er ooit een tas van te maken. Nou de jas werd geen tas, maar een agenda.

Ik gebruikte een Filofax Clipbook als voorbeeld. Voor de versteviging kwamen van die sheets die vroeger op een flipover gebruikt werden, goed van pas. Het vastzetten van het leer aan de binnenkant begon ik met dubbelzijdig tape. Dat was helaas op, zodat ik met een lijmstift de rest heb vastgeplakt :) 


Dit was het 'slagveld' in mijn hobby ruimte na afloop. Ik had nog veel leer over, dus er volgt waarschijnlijk ook nog een tas. Daar heb ik in ieder geval al wel 76 rondjes voor geknipt. Nou, tot zover de DIY op de woensdag avond. 

5 opmerkingen:

 1. Leuk he die middelbare schooltijd? Hier een zoon die afstroomt, hopelijk gaat het nu goed, want het levert mij inderdaad ook veel stress op, hij vindt het allemaal wel prima:) Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je dochter terecht kan op een andere school! Lekker idd zo vlak voor de vakantie...
  Wat ben je handig! Leuk gemaakt zeg!! En met de tas gaat het vast goedkomen haha. Fijne dag.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap gedaan! Ik las laatst ergens een tutorial van dit soort dingen van leer maken en dan met van die stansletters je naam of iets anders erop zetten. Misschien ook een leuk idee? Wil ik ook nog gaan doen, maar dan moet ik eerst nog even wat leer vinden ;-)

  En fijn dat je dochter nu een andere plek heeft! Had ze havo 3 al een keer over gedaan dan? Wij mochten altijd 1x blijven zitten en 1x zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk. Zo heb ik ook mijn leren kleding nog bewaard om er misschien later 'iets' mee te doen. Zonde om dat weg te gooien. Een tas is wel een idee, maar hoe stik je leer? Niet met mijn naaimachine denk ik. Eens iets als ik tijd heb om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat die jas van je oma zo een nieuwe bestemming heeft gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen