Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
22 mei 2017

Wat is echt? Wat is normaal?

Dochter moest voor filosofie een aantal opdrachten maken naar aanleiding van de film the Matrix. Heb je de film ook gezien? 

Ik keek mee afgelopen zaterdag en was verbaasd over hoe 'futuristisch' de film is. Want in 1999 was kunstmatige intelligentie natuurlijk al best ver gevorderd. Maar niet zo ver als nu.

Wat is dan echt? En wat is normaal in deze wereld? Waar ik merk dat ik tegen aan loop, bijvoorbeeld op mijn werk, is dat er veel lineaire denkers zijn. Helemaal goed natuurlijk. Alleen geeft het onderstaande plaatje weer hoe anders mijn denken is. Beiden zijn echt, beiden normaal. 


Bron afbeelding onbekend, mocht je weten van wie dit is, laat je dat dan weten?
De lineaire manier van denken kan ik ook wel, zij het iets minder makkelijk, dat kost mij als het ware meer energie. Andersom weet ik niet of een lineaire denker zich makkelijk in mijn denkwereld in kan leven. Maar goed, dit waren zo maar wat hersenspinsels op de maandagavond.

Dit wordt een overvloedige week. M. heeft zijn vakantiegeld al ontvangen. Ik krijg salaris (met een verhoging vanwege mijn jaarlijkse periodiek) en mijn vakantiegeld. Daarnaast ontvingen we bericht van de belastingdienst, dat we uiterlijk 27 mei geld terug ontvangen. Heerlijk. Kunnen we de 'potjes' weer aanvullen. Buffer weer op het 'gewenste' niveau. Geld voor de tuin apart, nieuw bed staat hoog op de lijst met wensen en dan kijken wat we gaan doen in de zomer vakantie. Plannen genoeg (zoals altijd :))

Would you like to comment?

 1. Mijn denkproces is volgens mij wel zo 'ingewikkeld' als rechts, maar niet altijd zo kleurrijk :P Mooi dat de potjes straks weer gevuld raken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nou bij mij ook niet zo kleurrijk hoor. Ja, net als jij waarschijnlijk, in gedachten. Ja, heerlijk, de buffer weer op het gewenste bedrag. Geeft rust.

   Verwijderen
 2. Matrix, ik heb alle delen gezien, het blijft super.
  Toch, die nieuwe koekjesmevrouw vond ik minder goed.
  Zojuist Ex machina gezien, zou ze terug komen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik ben benieuwd, we wachten nog op de dvd set (ja, ouderwets, ik weet het :) van de bibliotheek, met het vervolg op de matrix. Koekjes mevrouw, ik moest even denken, maar volgens mij begrijp ik wie je bedoeld.

   Verwijderen