dinsdag 9 mei 2017

Kinderen die vragen worden overgeslagen

Wie kent de uitdrukking van vroeger, kinderen die vragen, worden overgeslagen? Waardoor het vragen, wat in feite heel natuurlijk is, wordt afgedaan als iets wat 'niet goed is'. Of je moet maar genoegen nemen met dat wat je hebt/krijgt etc.

Sinds 1 mei doe ik mee met de 'Up your Ask' groep van Christine McIver. Een Canadese, energieke goedlachse dame, die 100 dagen lang ons (en haarzelf) inspireert om elke dag tenminste 10 dingen te vragen. Het liefst voor jezelf. Kleine dingen, grote dingen, echt items, maar ook bv. meer inspiratie etc. En wat werkt dat wonderbaarlijk zeg, dat vragen. Op de eerste dag dat ik meedeed, ontving ik binnen 10 minuten 2 van de 10 dingen. Nou... ok, ik bestelde ze :) want ik bleek spontaan meer geld op mijn verjaarscadeaubon te hebben staan, dan ik dacht.

Mocht je interesse hebben om nog in te stappen in haar F.acebookgroep, dan kan dat tot 10 mei nog voor 25 (Canadese) dollars. Dit is de link Daarna gaat de prijs omhoog naar 150 dollar. Ik heb geen aandelen :)) maar wel een hoop plezier, ze is zo'n bron van inspiratie in haar korte filmpjes.

Ik heb dus al ruim 80 dingen gevraagd. Zonder gehechtheid aan het resultaat wanneer ik het krijg, of in welke vorm. Haha, al is het wel fijn dat de meeste dingen komen in de gewenste vorm hoor. Zoals een nieuwe tuintafel. Van I.kea kregen we vanwege een scheur in de draaiknop van de nieuwe afzuigkap een cadeaubon van 100 euro. Vervolgens waren de tuintafels in de aanbieding met 15% korting en kijk.... voor 9,65 euro een super lange tuintafel. Het laatste stuk tegen de muur is nog niet uitgeklapt. Uiteraard erg aantrekkelijk voor poes Semmie. Inmiddels hebben we 4 bijpassende stoelen erbij. 

En een aantal weken geleden beloofde ik nog foto's van onze nieuwe loungehoek. Speciaal ingericht voor de verjaardag van dochter toen :)

Alles moest eerst leeg :( 

Lelijk muurtje

Gelukkig had ik nog witte muurverf

Tadaaa, verrassing achter de garage deur 

Kastjes hadden we nog, cactussen ook

Styling door dochter 

& teken welke  dochter kreeg omdat opa dacht dat hij een Q gekocht had :)  

Nou, echt een heerlijke plek is het geworden. Uit de wind. En 's avonds tot een uur of half 8 zon (tenminste... op de dagen dat het niet zo herfstig aandoet). 

17 opmerkingen:

 1. Hahah geweldig,dat &-teken. Zo kocht mijn moeder ooit een tandenborstel met de naam Flip. Een bijnaam van een vriendje. Bleek er uiteindelijk Fillip op te staan. Wat hebben we gelachen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, kan me jullie lol om Fillip voorstellen. Mijn schoonmoeder had aan mijn schoonvader gevraagd de Q te kopen en was eerst niet zo blij :) Nu kan ze de lol er van in zien hoor.

   Verwijderen
 2. Spulle vraag ik meestal niet direct, ik heb een wensenlijstje en ik weet dat als ik daar iets op zet het binnen enkele maanden vaak mijn kant wel op komt. Manlief neemt soms stiekem een kijkje in mijn notities op mijn telefoon en weet dat lijstje moeiteloos te vinden ;-). Over het algemeen ben ik de gene die gevraagd word om een gunst. Nu ik wat vaker nee durf te zeggen tegen andere mensen merk ik dat ik al minder druk op mijn schouders heb. De meeste gingen er vanuit dat ik het allemaal wel zou doen. Want ik zei toch altijd ja. In het begin kreeg ik heel wat scheve gezichten. Vaak gevolgd door een opmerking maar vorige keer.. Een gunst terug vragen is nog een stap te ver voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indirect vragen via een wensenlijst werkt ook super. Haha en handig dat je man af een toe een kijkje neemt. Goed om niet meer tegen alles 'ja' te zeggen. Daar word ik ook steeds beter in. Zelf vragen om gunsten kan ik je aanraden hoor. Al snap ik dat dat kan voelen als een stap te ver.

   Verwijderen
 3. Leuk idee, elke dag 10 dingen vragen!

  En gefeliciteerd met je mooie loungehoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik heb al om andere kussens voor de loungehoek gevraagd :) Kleurrijker en meer in mijn stijl. En het vragen werkt besmettelijk. Inmiddels doen M. mijn moeder en een vriendin ook mee.

   Verwijderen
 4. Leuk die chillkamer buitenleven in de garage šŸ˜ Super idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo lekker, garagedeur open en we kunnen zitten. Niets opruimen, gewoon de deur weer dicht :)

   Verwijderen
 5. Mooie zithoek geworden, leuk joh! Heerlijk genieten wordt dat :)!

  Groet, Adrianne
  aad-actief.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Adrianne en nog gefeliciteerd met jullie dochter. Wat een creativiteit heb je tentoongespreid.

   Verwijderen
 6. Dat ziet er erg leuk uit. Goed idee van je. En meteen alle rotzooi opgeruimd/weggedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Nou, nog niet alles is weg hoor :) M. is erg goed in het comprimeren van alles wat ik 'toch nog' wil bewaren haha. Beetje bij beetje kan ik beter los laten.

   Verwijderen
 7. Dat ziet er mooi uit zeg!! En wat een mooie wandkaart is dat!! Ben ook op zoek naar zoiets....ben al vaak hele grote tegen gekomen, maar nog niet de "perfecte". Maar ik zoek rustig verder...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, mijn reactie op jouw reactie staat hieronder Boukje :)

   Verwijderen
 8. Wat een leukerd he. Bij de K.wantum. Sinds we in dit huis wonen een van mijn favoriete winkels. Hopelijk vind je binnenkort de perfecte wandkaart.

  BeantwoordenVerwijderen