Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
30 april 2017

Voordelig naar Disneyland Parijs


Jaaaa, we zijn afgelopen woensdag weer veilig thuisgekomen uit Disneyland Parijs. Het was een hele rit. Op een of andere manier was het overal erg druk onderweg. (Hadden we vanwege de vakantie niet verwacht, zo halverwege de week). We reden er ruim 9 uren over en waren aardig gaar bij thuiskomst.

Wel keken we die avond nog Ratatouille op N.etflix. Soort van afsluiting zeg maar.

We hebben veeeeeel uitgegeven, tsjonge jonge. Lang leve de creditcards ^-^ aangezien het vakantiegeld pas aan het einde van de maand mei komt.

Hoe kun je nou voordelig naar Disneyland Parijs? We hebben gekozen voor jaarkaarten welke we in NL al kochten via DLP kaarten. Daarvoor betaalden we (inclusief verzendkosten) 141,25 euro per kaart. Het zijn de zogenaamde Fantasy kaarten die nu niet meer verkocht worden (er zijn andere kaarten en prijzen voor in de plaats gekomen).

Voordelen van een jaarkaart zijn:
 • gratis parkeren. Dat scheelt 20 euro per auto (per dag)
 • 10% korting in de Disney boetieks (al vergaten wij dat bij de eerste aankoop)
 • vrijwel onbeperkt toegang tot de parken (er zijn wat restricties qua dagen)
Via een verhuurorganisatie hadden wij een erg leuk en groot huis geboekt. Dichtbij Parijs en op een half uurtje rijden van Disneyland. Vlak bij winkels en het station.

We (nouja, mijn zus en zwager) hadden wat broodbeleg (hagelslag, nutella, pindakaas, jam etc) meegenomen. Ook thee, koffie, wat chips en ander frisdrank voor de eerste avond en de ochtend. Croissantjes en chocobroodjes bij de bakker waren overheerlijk, maar ook aan de prijs (1 euro en 1,10 euro) dus dat hebben we niet elke ochtend gedaan.

Verder hebben we twee avonden zelf gekookt. Boodschappen gedaan op de plaatselijke markt (met mijn vreselijke Frans, haha, ik raak altijd in de war met Italiaans, wat ik wel redelijk vloeiend spreek).

In het Disneypark zijn de prijzen voor koffie/cappuccino zo rond de 3 euro per (laf) bekertje. We hebben ons drie keer tot een koffietje laten verleiden. Ook nog met een koek erbij. Water namen we zelf mee, plus de nodige tussendoortjes zoals reepjes. En we hadden gesmeerde broodjes bij ons. 

Twee keer hebben we de plaatselijke Mc.D gesponsord. Op de dag dat we naar Parijs gingen zijn we ook nog uit eten geweest.

Al met al hebben we genoten. Gemiddeld 12 tot 14 km gewandeld per dag. Veel gezien, veel gelachen en nieuwe herinneringen gecreĆ«erd. Uiteraard is het fijn weer thuis te zijn. Vandaag draaiden we 5 (vijf!) wassen. Lang leve de zonnige dag haha. 

Morgen... dan ben ik jarig. Vanmiddag heb ik iets leuks gemaakt. In het kader, van wie jarig is trakteert. Nog even zien hoe ik dat allemaal ga regelen :)  

Would you like to comment?

 1. Ideaal die jaarkaarten. Wij hebben deze 3 jaar geleden aangeschaft en omdat we via ons andere mensen ook aan een jaarkaart (met korting) hadden geholpen kregen wij als dank een jaar lang gratis verlenging. Mochten jullie nogmaals gaan. Haal s'morgens verse croissants en pain au chocolat bij de Carrefour. Voor 3 euro heb je 5 van elk. Deze zijn ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Carrefour, daar zijn wij helaas niet geweest. Ik ben dol op buitenlandse supermarkten. Ik hou de tip in gedachten voor een volgende keer.

   Verwijderen
 2. Ik denk niet dat het voor ons voordeliger zou zijn. We gaan immers 1x per 3-4 jaar naar Disney. Voor 4 personen zit je dus al aan bijna 600 euro aan toegangs kaarten op jullie manier. Voor 800-900 euro boeken wij voor het gezin een verblijf van vier dagen inclusief ontbijt en diner. Aangezien ik glutenvrij eet is het dineren in restaurants een drama. Echter heeft Disneyland een hele fijne glutenvrije kaart. Ook met het ontbijt is er ruime keuze. Ze geven zelfs extra broodjes, cake en dergelijke mee voor overdag op het park. Op het park zelf is er amper iets glutenvrij te krijgen. Daarbij vind het overnachten in een echte cars kamer ook wel leuk voor de jongens. Ik vind het wel erg leuk dat je met ons deelt dat er dus meerdere manieren zijn om een verblijf te boeken. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dan is het inderdaad niet een voordelige optie met de jaarkaarten. Jullie doen het erg leuk qua bedrag dan voor 800/900 euro. Hoeveel dagen hebben jullie dan toegang tot het park? En welk hotel is dat? Wellicht leuk voor ons voor begin volgend jaar namelijk.

   Verwijderen
  2. Wij bezochten Santa fe, het is erg opletten nu is er weer een leuke actie te boeken voor 4 dagen, dan betaal je twee dagen en krijg en twee dagen plus ontbijt en diner er gratis bij. Plus coupon voor 4uurtje op het park. Wij gaan graag in november want dan is alles in kerst sfeer en sneeuwt het in de mainstreet het is dan echt zo magisch!

   Verwijderen
  3. Dan hebben we 4 dagen toegang tot alle 3 de parken, village, movie gebeuren en het grote park. Weet nu de exacte namen niet.

   Verwijderen
 3. Leuk artikel... wat is jouw ervaring met DLP tickets in nederland. Is het betrouwbaar? Ik wil nl 4 jaarkaarten bij hun bestellen; dus ben ik benieuwd naar jouw ervaringen met hun

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja absoluur betrouwbaar en aan te raden. Laat je me weten of het gelukt is?

   Verwijderen
  2. dank voor je snelle reactie...zal ik zeker doen.

   Verwijderen
  3. Ik heb de kaarten intussen ontvangen. Inderdaad betrouwbaar. Martijn komt zijn afspraken na. Echt een aanrader...scheelt zeker €25 per jaarkaart.

   Verwijderen