woensdag 19 april 2017

Feest met hoge stress factor


Afgelopen maandag was het zo ver. Dochter haar verjaardag. De tekst plaatste ze zelf in de lichtbox. Ik was iets te optimistisch toen ik 'iedereen' had uitgenodigd. De voorbereidingen qua boodschappen, zelfgemaakte soep, appeltaart muffins, brownies, tiramisu, salades enzovoorts betroffen de hele zondag. Plus nog schoonmaken en opruimen. ^-^ Echt, ik viel zoooo terug in mijn oude MOET patronen.

Gelukkig had dochter het super naar haar zin. Met neef, nichten en een vriendin in 'de crib' oftwel de superschuur. Het was wel erg koud. Maar we hadden nog een electrisch kacheltje en veel dekentjes. 

Het idee dat ik te weinig eten had kon ik laten gaan. Vreemd idee is dat toch, zo 'bang' zijn dat mensen iets tekort komen qua eten of drinken. Dat oververzorgende zal ik maar zien als een goede kwaliteit van mezelf.

Toen ik mij aan het eind van de middag, terwijl de visite beneden was, alleen in de hobbykamer bevond, met de deur dicht, wensende dat iedereen naar huis zou gaan, wist ik dat er nog wat tijd nodig is qua herstel. 
Gelukkig heb ik begripvolle familie. 

Dinsdag had dochter haar groepsauditie voor de nieuwe opleiding. Om 9.30 uur moest ze er zijn. Om 10.00 uur zouden ze starten. Net toen we in de auto wilden stappen belde mijn moeder. File op de snelweg, vanwege een aanrijding. Verkeer dat voor een alternatieve route had gekozen, stond al bij mijn ouders voor de deur. Via de 112 website bleek alle verkeer vast te staan. In plaats van met de auto werd het de trein en bus. Stress op de dinsdagochtend punt nl.

Om 9.55 uur stonden we bij de receptie van de school. Gelukkig n e t op tijd. Met twee verschillende bussen ging ik naar het werk. Waar ik mezelf eerst maar eens trakteerde op een cappuccino. M. vond de reservesleutel van de auto in zijn sportbroek. Hij haalde mij om 13.30 uur op. 

Rond 15.30 uur was dochter thuis van haar auditie. Ze had het erg naar haar zin en voor haar gevoel ging het ook goed. Nu is het een kwestie van afwachten. Binnen twee weken weten we of ze is aangenomen. Duimen jullie even mee? Van 16.30 tot 18.30 uur lag ik in 'katzwijm'. Wel een hele overwinning voor mezelf om daar aan toe te kunnen geven trouwens.

Vanaf morgen heb ik vakantie. 2 mei hoef ik pas weer heen. Heeeeerlijk een paar dagen er tussenuit. Naar Parijs en Euro Disney. Huis/poes/plan oppas is geregeld. Mocht de wifi goed zijn, dan bericht ik hier uiteraard nog.

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je dochter. Vervelend, al die stress eromheen... Maar goed te lezen dat toegeven aan rust nemen je het steeds beter afgaat.
  Geniet in Parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, ik ben natuurlijk zelf de grootste stress veroorzaakSTER haha. Gelukkig was Parijs leuk.

   Verwijderen