Doorgaan naar hoofdcontent

E-nummers, blenders en power food onderbroeken foto's

Zo, volgens mij is dit mijn langste blogtitel ooit haha. Vanmorgen (eerste vakantiedag) was ik al vroeg wakker. Gisteravond ging ik ook redelijk op tijd naar bed, volgens mij voor 23.00 uur, dus 8 uur slaap is dan ook wel 'normaal'.

Ik las bij op verschillende blogs en zag bij Zuinigaan de blogpost over e-nummers Via F.acebook had ik hier ook al wat over gelezen. Persoonlijk krijg ik wat dikke vingers en tenen van bepaalde smaakversterkers (lees E621) dus daar let ik wel redelijk op. Maar ik ben nou niet bepaald een keukenprinses (dat denk ik uiteraard wel :)) dus hier in huis gebruiken we nog wel een zakjes met kruiden. 


Over Power Food. Laatst kocht ik bij de kringloop een boek van Rens Kroes. Met naar mijn mening, lekkere recepten. Maar voor ons weinig standaard ingrediënten. Dus sponsorden wij de plaatselijke natuurvoedingswinkel met de aankoop van tig verschillende meelsoorten. Waarvan het merendeel nog in een tas in de voorraadkast staat nu.


Ook kocht ik bij een (leuke plaatselijke) kookwinkel een spiraalsnijder voor 24,95 euro. Ik spiraalde wat wortels (staan nog in een bakje in de koelkast) en twee courgettes. Waar ik wel een lekkere salade mee maakte trouwens.



Voor de verjaardag van dochter maakte ik de beste brownie ooit. Niet met het brownie recept uit Rens haar boek. Maar de suikerrijke, witmeel, bakpoeder versie van Laura's Bakery 


Uiteraard had ik de hoop (en M. waarschijnlijk ook), dat ik na het maken van de Power Food recepten, ik ook zo vrolijk in mijn onderbroek, met opgeknoopt shirtje op bed zou gaan zitten. 

Voorlopig bestaat mijn power ontbijt al jaren uit een heerlijk shake uit de blender. En over blenders gesproken. Ik las dat Mr. FOB een blender weggeeft. Gezien de verkleining van mijn winkansen zou ik jullie daar niet op moeten wijzen. Maar zo aardig ben ik dan ook wel weer.

Moraal van dit verhaal. Eet en drink waar jij je goed bij voelt. Laat een ander dat ook doen. Met, of zonder toevoegingen. In je onderbroek of gewoon je pyjama.   

Reacties

  1. Fantastisch dat je het boek van Rens Kroes bij de kringloop hebt gevonden! Daar hou ik nou van. Succesjes! Ben jaloers op je, misschien kun je ons op de hoogte houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zal ik doen Miranda. De courgette salade is echt heerlijk. En ook de kip/sperziebonen/zoete aardappel maaltijd. Maar ik denk niet dat de uitgever van Rens blij is wanneer ik de recepten over typ op mijn blog, denk je wel? :)

      Verwijderen
  2. Ik zat me al af te vragen hoe je van e-nummers bij onderbroeken ging komen. Maar het is je gelukt! :-)

    Ach... wie weet waar je nog gaat eindigen als je almaar courgettesalades blijft spiralen ;-) Ik vind het heel knap dat je altijd een gezonde shake hebt voor het ontbijt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ja dat is weer met de nodige fantasie gelukt qua verhaal. Nou M. zorgt al jaaaaren voor mijn gezonde shake hoor. Ik ben niet zo'n ochtendmens. Dus theetje en shake maakt hij altijd klaar.

      Verwijderen
  3. Dat is dan toch wel weer heel erg aardig van je!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat jammer dat je zo weinig schrijft de laatste tijd.
    Ik vind jou blog altijd een plezier om te lezen.
    Jij bent de enige die humor met zuinigheid weet te combineren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor het leuke compliment. Ik hoop binnenkort weer meer te schrijven. Ik heb in ieder geval genoeg om te melden :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z