zondag 12 februari 2017

Gebruik jij geld als excuus om niet te hoeven kiezen?

AANtekeningen door mij gemaakt 
bij een andere training

Wat is je reactie wanneer je de vraag in de blogtitel leest?
Ik dacht dat ik dat niet deed/had, geld als excuus. 
Maar, bij wat verder nadenken bleek ik dat toch wel heel vaak nog als excuus te gebruiken.

Werken voor een baas, omdat het geld 'noodzakelijk' is voor de 'vaste bron van inkomen'.

Geen geld vragen voor mijn eigen creaties, omdat ik het moeilijk vind om daar een prijs voor te bepalen. Dan is het gewoonweg weggeven makkelijker :) 
Oh en zo kan ik wel een blog vullen hoor met al mijn denkdingen en uiteraard daaraan gekoppeld 'mijn waarheid'. Interessant gegeven. Tenminste, voor mij. 

Dus ging ik afgelopen vrijdag samen met M. naar een soort van workshop. 
Genaamd: Magisch creëren met geld. Alleen de naam al, supergaaf. Gegeven door Merlijn Wolsink, gefaciliteerd door Anitha en Petra. Altijd spannend wanneer ik niet weet wat mij te wachten staat. Maar het was echt super interessant. Tsjonge, wat een kudde blokkades heb ik nog op het gebied van geld en overvloed. Er zijn er die avond heel wat verwijderd. 
En we hebben echt e n o r m  gelachen. 

Mocht je nou benieuwd zijn naar Merlijn zijn magische inspiratie vragen? 
Hij heeft een heel interessant blog. Ook een mini workshop 7 stappen om geld te creëren (link zonder aandelen hoor :)) 

Mocht dit te zweverig voor je zijn. Geen probleem. Binnenkort schrijf ik gewoon weer over een extra aflossing en de toename van onze inkomsten de afgelopen maanden.

13 opmerkingen:

 1. Nou, geld is vaak een extra argument naast andere argumenten. Ik wil ergens les in nemen, maar het is duur (en ik vind het heel eng...), ik wil op pad, maar ik heb geen geld (en geen zin om alleen te gaan), en zo kan ik nog wel even doorgaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh herkenbaar, eng om alleen ergens heen te gaan. Gelukkig heb ik zo'n man die veel dingen ook leuk vindt en dan meegaat. Niet met haak/breidingen trouwens :)

   Verwijderen
 2. Wat maak je mooie aantekeningen!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Greet, de bedoeling is om mijn boek om in deze aantekenstijl te schrijven en tekenen.

   Verwijderen
 3. Je volgende blog gaat vast over je blokkades. Onmogelijk dat in een workshop al je blokkades op gebied van geld zijn verwijderd. Een verandering voordat die werkelijk inwerkt en ingesleten is in je systeem duurt langer.

  Ik ben erg benieuwd naar blokkades,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk je overtuiging dat niet alle blokkades in een workshop verwijderd kunnen worden :)
   Ik schreef over mijzelf dat er een kudde blokkades verwijderd zijn. Vast nog niet alle. En nee, ik ga geen blog wijden aan mijn blokkades. Richt mijn aandacht namelijk liever op mijn mogelijkheden.

   Verwijderen
 4. Ik zou t wel leuk vinden om te lezen hoe je n blokkade herkende en m vervolgens te lijf ging om hem te overwinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stel je voor dat je een blokkade niet 'te lijf zou hoeven' Sis om te overwinnen. Hoe zou dat zijn?

   Verwijderen
 5. Ja, vast wel! Het helpt vaak overigens al wel om bij zo'n blokkade (als je je ervan bewust bent, want dat is 1) gewoon de vraag te stellen: 'Waarom (niet)?' of 'Wie zegt dat?' Dan zie je soms al dat zo'n blokkade die je jezelf oplegt eigenlijk dikke onzin is. Dan heb je het idee dat iets op een bepaalde manier moet of niet kan, terwijl dat helemaal niet zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies :) Vaak zijn de overtuigingen van vroeger (bv. opa's, oma's, ouders, vrienden, leraren, oud werkgevers etc).

   Verwijderen
 6. Het lijkt wel of geld een steeds belangrijkere rol gaat spelen in je leven naarmate je ouder wordt en je dus weet wat je ermee kunt doen, hoeveel vrijheid dit geeft. En tegelijkertijd een blokkade om je hart te volgen. Maar je hart volgen is niet per definitie vrijheid, als je geen geld hebt....

  BeantwoordenVerwijderen