donderdag 16 februari 2017

De tweede extra aflossing van dit jaar


Afgelopen maandag ontvingen van onze energieleverancier het teveel betaalde bedrag over 2016 terug. Daarvan 'sluiste' ik een deel door naar de 'huisrekening' (voor een badkamervloer, M. heeft de tegels al verwijderd en nu ligt er alleen hardboard, niet zo bevordelijk in een natte ruimte :)) 

Het andere deel ging naar de aflosrekening. Met het maandelijkse bedrag van de belastingdienst (voorlopige teruggave) stond er weer ruim voldoende op voor een tweede aflossing voor dit jaar. 

Dank trouwens nog voor alle reacties op het blog waar we vroegen wat nou wijsheid zou zijn qua extra aflossen. We hebben gekozen voor de duurzaamheidsleningen. Dat levert nu op korte termijn de 'grootste winst' op. Het voelt ook het fijnste om te doen. Voor nu dan. Als het goed is wordt het bedrag van rente en aflossing van de kleinste lening nu 35 euro per maand. Dat is het minimum. Wat inhoudt dat dan de looptijd wordt ingekort. Dat is wat we ook graag willen. In de categorie 'goed bezig', vind ik ons zelf dan ook goed bezig haha. 

9 opmerkingen:

 1. Ik betaal liever bij, dan pak je de rente zelf.
  Extra aflossen, je bent goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, werkt erg verslavend merk ik. Even oppassen dat ik niet doorsla haha.

   Verwijderen
  2. Oh deze reactie hoorde bij Mr. FOB.

   Verwijderen
  3. Kijk en deze reactie hoort bij het bijbetalen. We kiezen dit jaar voor het eerst voor een lager bedrag. Energiekosten van 63 euro per maand (voorschotbedrag).

   Verwijderen
 2. Wordt bij de duurzaamheidsleningen automatisch gekozen voor inkorten looptijd, of voor verlagen maandlasten? (stel dat je niet op de minimum bedrag zou zitten, dan he)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst automatisch verlagen en vervolgens automatisch inkorten. En we zitten n e t niet op het minimum bedrag blijkt :( 35,51 euro nu...

   Verwijderen