donderdag 12 januari 2017

Ultra slim

Hier in huize Rijke Wijf, kochten wij 7 jaar geleden een iMac. Helemaal trots dat we in onze toen niet zo rijke periode dit bedrag gespaard hadden. De computer doet het nog steeds. Zij het wat t r a a g
Zo traag dat niemand van ons er voor het plezier nog gebruik van maakt. Dat is best zonde.

Vandaag waren we voor een afspraak in Groningen en vlak bij een iCentre. Een enthousiaste verkoper legde uit dat het vrij simpel is om er een SSD (= Solid State Drive) in te plaatsen. Ik gaf aan dat we nog geen 'back up' hebben gemaakt onze bestanden. Even afkloppen dat het zo lang goed is gegaan.Dus zodoende kochten we een ultra slimme 1TB harde schijf. Nou, ik kan ondertussen wel aan een koffie infuus. Want het maken van een reservekopie duurt nu nog ongeveer 6 uur. 

Gelukkig hoef ik mij niet te vervelen (nooit eigenlijk). Want gisteren ontving ik mijn nieuwe garen. Voor de brei- en haakfans die hier lezen. Het is een soort van Unicat garen, wat in kleuren verloopt.


Ik kwijlde nog net niet bij het openen van de verpakking. Jammer genoeg moest ik op een gegeven moment wel iets te eten maken. M. was namelijk bezig met het isoleren van de kruipruimte. Het was zo erg (ah nog eeeen randje dacht ik), dat M. hongerig naast mij stond en ik vroeg of hij dan toch maar het eten wilde bereiden. Haha, schandalig, ja, ik weet het.

Ter compensatie ga ik dan nu de keuken in om iets lekkers te bereiden :))

22 opmerkingen:

 1. Ik neem aan dat je ssd opslag bedoelt, niet ass geheugen? Waarom zou de laptop daarmee sneller worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. SSD geheugen stond er hahaha. Geen Ass. Ik heb nu volledig uitgeschreven. Het is geen laptop, iMac is de computer versie. Google maar even over waarom de computer daarvan sneller wordt. Is mij te technisch om over te typen.

   Verwijderen
  2. Blijkbaar heeft mijn spellingschecker een dirty mind ;-)

   Verwijderen
  3. Haha, nou ik heb wel een talent voor snel typen, dus het had ook goed gekund hoor.

   Verwijderen
 2. Ja dat upgraden ipv hup een nieuwe kan prima. Heb ik ook wel eens gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ga je maken van dat mooie garen?? Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik haakte een gave omslagdoek Lisanne. In mijn blog van 16 januari staat een foto.

   Verwijderen
 4. Heb ik mij ook laten vertellen idd! Mijn laptopje is ook wat traag en heb hem laatst ff heen gebracht om op te laten schonen. Ik weet zo niet de prijs van zo'n ding, maar het zal altijd goedkoper zijn dan een compleet nieuwe laptop!

  En ben geen haak of brei persoontje, maar ik vind dat garen die je hebt er wel erg leuk uitzien!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gaaf garen he. Van ons is de vaste computer die wordt aangepast. Extra spannend.

   Verwijderen
 5. Ben blij van mijn eigen SSD schijf in de MacBook Pro. Gaat echt vlotjes.

  Hoewel Mac niet goedkoop is (duur eigenlijk), zou ik het elke keer opnieuw kopen. Als ik mijn eigen laptop vergelijk met een goedkope windows versie, dan gaat deze gemiddeld 2x+ langer mee zonder problemen. Daarnaast zijn er (bij mij toch) amper updates die mij storen, ik moet amper wachten bij het opstarten, alles gaat mooi smooth en snel. Bij een vorige laptop moest ik dikwijls minuten lang wachten of liep hij geregeld vast. Voor al deze kwaliteiten heb ik gerust wat meer over. Goedkoop is vaak duurkoop in zo'n gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te lezen dat het je goed bevalt. We hebben ook nog een Macbook. Nu twee jaar oud (jong) en ietwat trager dan in het begin. Zelf maak ik er weinig gebruik van. Ben mijn iPad gewend en zit daardoor bij de laptop telkens met mijn vingers aan het scherm haha.

   Verwijderen
 6. Ik wil ook een ssd geloof ik! Mijn laptop is zooo traag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou respect dat je daar het geduld voor hebt Sjoukje. Ik kan zo slecht tegen trage computers/netwerk.

   Verwijderen
 7. Oh, dat is wel mooi! Zo'n SSD schijf gaat idd een stuk sneller. Misschien kan die ook wel in mijn iMac dan... Heb er nu nog geen één, maar daar wil ik straks wel op over. Ik hik alleen aan tegen het gedoe van een nieuwe computer. Aan de andere kant; met een nieuwe schijf heb ik dat natuurlijk ook...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met een nieuwe schijf kun je alles toch weer terugzetten op de computer? Ik moet eerlijk zijn dat ik niet meer weet hoe dat ging toen wij van een windows computer over gingen naar een iMac.

   Verwijderen
 8. Ik tik dit bericht op een Macbook Pro uit 2008 (!) die ik een jaar of 4 geleden heb gered met een SSD en nog steeds prima functioneert. En sinds december heb ik mijn Imac uit 2010 ook van een SSD voorzien. Twee dure computers die dus inmiddels al 7 en 9 jaar oud zijn en naar verwachting nog wel een jaartje mee zullen gaan.

  Ik ga hierna ook niet meer voor nieuw. Ik kies wel een refurbished macje van 2 of 3 jaar oud :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, een Macbook uit 2008. Is dat nog zo'n gaaf wit model Enrico? Die vind ik zo mooi qua vormgeving.

   Nee, ik denk dat ik tegen de tijd dat deze iMac het niet meer doet ook ga voor een gereviseerde versie. Alleen wil ik nog wel graag een nieuwe iPad. Zag het nieuws dat er in maart nieuwe versies uitkomen. Dus wacht ik nog even tot die ik graag wil iets voordeliger wordt.

   Verwijderen
 9. Kun je wat vertellen over het zelf isoleren van de kruipruimte? Welk materiaal, kan dit makkelijk zelf en wat zijn de kosten? Hoor graag! Hartelijke groet en ook succes met de iMac en het prachtige garen! Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar zal ik binnenkort een blog aan wijden Jeannete. Of ik vraag M. voor een gastblog haha, aangezien hij degene is die de isolatie aan gaat brengen.

   Verwijderen
 10. Wat een mooi garen zeg! Daar zou ik ook van gaan kwijlen - en ik haak / brei niet eens op het moment... :-)

  Fijn dat de traagheid van de computer opgelost kon worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen er naar kijken heeft al een hoge kwijlgraad begrijp ik. De computer gaat nog onder revisie hoor. Deze week denk ik.

   Verwijderen