zondag 29 januari 2017

Op het verkeerde (financiële) pad

Begrijp me niet verkeerd met de titel van deze blogpost hoor. Niets crimineels qua financiën. Gewoon even van het pad het afgelopen half jaar. Wat begon met het dak van de keuken. Welke zo slecht/verrot was dat volledig vervangen de beste optie was. Alleen was het bedrag om te vervangen, niet meegenomen in de begroting.

We pasten onze vakantie aan en bleven twee weken thuis en vertrokken nog een weekje vlak bij zee. (oftewel we gingen naar de strandresidentie <- lees woning van mijn schoonouders).

Van een heleboel leuke dingen doen, deden we maar twee opties zo ongeveer, want we bedachten dat we ons vakantie'geld' nu voor het huis moesten gebruiken.

En Min of Meer schreef er ooit al een blogpost over. We trapten in de psychologeld val. We bleven uitgeven, een kraaldelen plafond, verf daarvoor, kwasten, rolletjes, een vaatwasser, een wasmachine, barkrukken, jaloeziën, een wasbakje voor het toilet, wc brillen, toiletborstel houders, prullenbakjes, een afvalsysteem voor in het keukenkastje, nieuwe wasmachine kraan, bed voor dochter, bureaustoel en krukje, externe harde schijf voor de computer, 'updaten' en uitbreiding van het geheugen van de iMac, enzovoorts. 


De buffer was namelijk al 'aangebroken' waardoor het 'makkelijk' was om er nog meer geld van te gebruiken.

Supergaaf en luxe natuurlijk dat we dat geld allemaal hadden, alleen waren sommige bedragen gereserveerd voor andere doeleinden. Met dank aan het hele uitgebreide gratis huishoudboekje van Mr. Fob (welke dan door M. is ingevuld, want dat vind ik niets aan om te doen) hebben we nu dingen weer 'helder voor de bril'. 

De buffer is met een derde geslonken #slik Daarentegen is de keuken klaar. En plannen we de rest van de uitgaven zo, dat we ook de andere 'potjes' weer vullen. Want ja, vakantie vinden we belangrijk. En leuke dingen doen ook. 
Hier twee foto's van onze gezellige keuken. Waar M. met hout welke we ooit voor een vloer kochten, een soort van muurtje tussen de keukenonderdelen maakte. Ook de bar is van de eikenhouten planken. Met aan de achterkant de kraaldelen die over waren van het plafond. (supertrots trouwens op 'mijn' handige gozer, die over onverwachte talenten beschikt).

24 opmerkingen:

 1. Wat een mooie keuken!!!

  En... tja.... we blijven mensen, he, met zijn allen..?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we blijven mensen. Al voel ik mij zelf soms (bij vlagen) uiteraard nog wel een superwijf. Hahaha. Dank voor het keukencompliment.

   Verwijderen
 2. Wat een creatief idee zo met die kraaldelen :-) Hier ook een manlief die heel handig is met hout, maar weinig tijd heeft. Zo willen wij hier in een huis ook het eea verbeteren, maar niks heeft haast. Dus lossen we in tussentijd maar als een gek af ;-)
  Ik vind jullie losse keukenblokken heel leuk. Schreef ik al eerder. Wij willen onze keuken tzt vernieuwen als de hypotheek afgelost is. De keuken is te oud om er veel geld voor renovatie in te steken (blad is op verschillende plaatsen stuk) maar mooi genoeg om het zo nog even te laten. Wij denken over een i.kea keuken en dan de apperatuur ergens anders kopen omdat we daar mindere verhalen over gelezen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik weet nog dat ik destijds de Varde onderdelen weg wilde doen en ze je spontaan aanbood. Beetje ver fietsen toch? :) Gelukkig hebben we gehouden. We hebben wel een I.kea oven en gasstel. Zat al bij een van de onderdelen in die we kochten. Werken prima voor ons.

   Verwijderen
 3. Jullie keuken ziet er fris en eigentijds uit! Die financiele val herken ik wel. Vooral een val naar beneden....
  Als het opeens allemaal niets meer uitmaakt als een potje toch al aangebroken is.
  Wel merk ik dat het makkelijker wordt om terug op het 'recht pad' te komen, naarmate we langer bewust bezig zijn met onze financien. Nou ja, ik ben er mee bezig, de man vind het allemaal wel best.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, fris en eigentijds, zo voelt het ook wel. Onze 'val' was wel eentje van veel bewustwording. Dus we zijn weer goed bezig momenteel.

   Verwijderen
 4. Heel herkenbaar! We vallen er allemaal wel eens in. Zolang je er maar weer uitkrabbelt he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, raar eigenlijk, zo bewust bezig zijn en er dan toch in trappen haha. We zijn goed bezig vind ik zelf.

   Verwijderen
 5. Geinige keuken! Ziet er best leuk uit.
  Wat betreft de uitgaven, blijft een lasting punt om je in te houden ;-) Het is ook zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ja, uitgeven is 'eenmaal begonnen' zeker makkelijk. Nu weer de goede kant op met het creëren van extra inkomen.

   Verwijderen
 6. Ja herkenbaar ;-). Ons valkuilmoment komt komende maand: nieuwe eettafel, ander bed en matras voor kind, een andere fiets voor kind. Grote kans dat ik dan het gevoel krijg dat t toch niet meer uitmaakt.... Maar ik ben daar tegenwoordig wel alerter op want t maakt dus wel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe gaat het bij jullie Martine? Valkuil technisch. Prachtige eettafel hebben jullie trouwens.

   Verwijderen
 7. Wat een mooie keuken zeg! Gaaf, zo'n keuken op pootjes. Geeft een veel ruimtelijker gevoel lijkt me?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ja heerlijk ruimtelijk effect zo met al dat wit.

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Dank je wel, we zijn er elke dag blij mee. Staan we weer gelukzalig tegen elkaar te zeggen, wat hebben we een gaaf huis he... haha

   Verwijderen
 9. Ziet er strak uit hoor en toch ook warm en gezellig. En die psychologeld val is gemaakt om eruit te klimmen, haha, komt vast goed.
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen dat warm valt nog wat tegen Joke. Tijd voor wat extra isolatie in de kelder en de mini kruipruimte onder de keuken. Wat de val betreft komt het zeker goed.

   Verwijderen
 10. Heel mooi, jullie keuken! En leuk te lezen dat mijn huishoudboekje goed van pas komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt super Mr FOB je huishoudboekje. Zo'n stuk bewustwording. Zelfs na al die jaren consuminderen etc. Dus nogmaals dank.

   Verwijderen
 11. Mooie investering die keuken, stijlvol! Een handige man wat een luxe en wat een voldoening moet dat geven voor jullie beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja een handige man Rose. Hij is er zelf nog het meest verbaasd over haha. En dankzij jouw Recyclix tip komt er nu maandelijks extra geld binnen voor de aflossing :)

   Verwijderen
 12. Mooi geworden!!! En snel weer op het goede pad, niets aan de hand. Het is dan wel even zuur, maar ik zou er ook maar niet te erg wakker van liggen, voor dat soort dingen is dat geld er ook. Oké, misschien dan niet helemaal, maar die potjes worden wel weer bijgevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de potjes worden in turbo tempo nu weer bijgevuld. De bewustwording heeft gezorgd voor het kijken naar extra bronnen van (passief) inkomen. Ook fijn om weer mee bezig te zijn.

   Verwijderen