Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
12 december 2016

Grote uitgaven in de maand december

Wat een financiële doelstellingen hadden we begin van dit jaar. Onze buffer zou een x bedrag hebben. De kleine duurzaamheidslening zou volledig afgelost zijn en de hypotheek al onder de 70.000 euro. Nu is december nog niet voorbij natuurlijk :)) Er is nog van alles mogelijk. 

We deden/doen nog een aantal grote uitgaven in de maand december. We kochten een vaatwasser. Morgen gaan we jaloeziën voor de keukenramen bestellen. Volgende week woensdag wordt de trap bekleed. Even dachten we dat een nieuwe wasmachine nog niet noodzakelijk was. Totdat we elkaar vanmorgen niet konden verstaan toen de machine op 1400 toeren centrifugeerde haha. Maargoed, op 1000 toeren gaat het nog prima, dus wachten we nog heeeel even.


Met de douchevloer was het even spanning en sensatie. Die dacht ik zelf wel te kunnen egaliseren met Ardex (merk betonmengsel). Voor de opbouw in de muren hadden we dat ook gebruikt en volgens de mijnheer van de Bouwmaat was dit typenummer geschikt voor de vloer. Zweet brak mij aan alle kanten uit toen ik er mee begon. Het was niet een instant succes zeg maar. Nadat ik een zeer oneffen vloer had gecreëerd (eentje die direct als mega puimsteem voor eeltige voeten kon fungeren zeg maar), kreeg ik nog een ingeving. 


De stucadoor had ik de muren zien nabewerken met een vochtige spons. Dus dat heb ik ook gedaan. Stukken beter. Helaas trok ik rondom het putje vanmorgen wat harde stukken weg. Daardoor waren er wat tegeltjes weer zichtbaar. Gelukkig ben ik niet voor een gat (of putje) te vangen. M. maakte nog wat betonmengsel aan en nu is de vloer aan het drogen. Morgen licht opschuren en met een of andere lak aflakken en dan is het klaar. Nieuwe douchestang ophangen en bij goed licht nog een foto maken voor het blog.


Nu een avondje ontspannen. Zojuist mijn huiswerk gedaan van mijn eigen bedachte 36 dagen plan.
Blijft leuk om te doen, tekenen en schrijven. Lekker om uit mijn hoofd te zijn.
Ik ben met al dat geteken en gekleur van de laatste tijd wel toe aan nieuwe stiften. Stabilo is mijn favoriete merk. Ik denk dat ik deze doos maar aan de kerstman vraag :))


Would you like to comment?

 1. Hoewel ik geen Facebook heb, doe ik stilletjes wel mee aan je 36 dagen plan. Wat geweldig gemaakt!
  Dank je wel.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk dat je meedoet Franca. En dank voor je compliment.

   Verwijderen
 2. En welk merk is het geworden qua vaatwasser? (gezien je eerdere oproep)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch de Beko waar we als eerste naar hadden gekeken. Voor 349 euro hopen we een goede koop te hebben gedaan.

   Verwijderen
 3. Grinnik - ik wilde een dezer dagen ook maar eens gaan bloggen over mijn mislukte financiële plannen van dit jaar! Leuke verjaardagscadeautjes zijn dat toch, stiften, kleurboeken en potloden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mislukt??? Nou dat geloof ik bij jou niet :-) ik blog deze week nog over een paarse extra kostenpost...

   Verwijderen
  2. Oh, maar op paarse kostenposten ben ik dol!!!

   Verwijderen
  3. Nou ik niet :( maargoed de paarse Panda mag weer twee jaar mee

   Verwijderen
 4. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niets op Facebook heb gezet, maar ik heb alle modules ingevuld. Ze zijn alleen gewoon nog lang niet zo mooi als die ik van jou (of anderen) zie! Het gaat natuurlijk om de inhoud, maar toch..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo leuk dat je meedoet LLMM. Hmmmm ik haal hier wel iets uit voor jou (en voor mij ;)) Want ja het gaat zeker om de inhoud. En een ieder schrijft/tekent/kleurt/photoshopt op een eigen unieke manier.

   Maar ik begrijp wat je bedoeld... Dank voor je opmerking hierover.

   Verwijderen